Η γυναίκα που ανακάλυψε τους πρωταγωνιστές του Breaking Bad αποκαλύπτει 5 ιστορίες που λίγοι ξέρουν για τη σειρά

Η γυναίκα που ανακάλυψε τους πρωταγωνιστές του Breaking Bad αποκαλύπτει 5 ιστορίες που λίγοι ξέρουν για τη σειρά
Breaking Bad

Η Sharon Bialy είναι casting director στο Hollywood με περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στην πλάτη της. Μέχρι και σήμερα όμως εξακολουθεί να αναφέρετε στο Breaking Bad ως «την πιο αγαπημένη μου σειρά».

Μαζί με τη συνεργάτιδά της, Sherry Thomas, το έτερον ήμισυ της εταιρείας Bialy/Thomas & Associates, η Bialy ανακάλυψε τους ηθοποιούς (και, σε μερικές περιπτώσεις, άτομα που υποδύθηκαν ρόλο για πρώτη φορά στη ζωή τους) που ταίριαζαν στο όραμα του δημιουργού Vince Gilligan για τη διάρκειας 5 κύκλων σειρά που έμελλε να μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

Η Bialy και η ομάδα της μπορεί να έκαναν τη δουλειά τους να φαίνεται πανεύκολη, καθώς δύσκολα πλέον μπορεί να φανταστεί κάποιος έναν άλλον Walter White από τον Bryan Cranston, μια άλλη Skyler White από την Anna Gun και φυσικά έναν άλλον Jesse Pinkman από τον Aaron Paul, στην πραγματικότητα όμως τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους ήταν αρκετά.

Θυμηθείτε πως, κατά τη διάρκεια των οντισιόν, το AMC δεν ήταν το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο με τις χιλιοβραβευμένες με Emmy σειρές που είναι τώρα. Έτσι η Bialy, η Thomas και ο Gilligan έπρεπε να παλέψουν για να προσλάβουν τους ανθρώπους που πίστευαν πως θα είναι ιδανικοί για τους ρόλους, απέναντι σε πιο διάσημα ονόματα που πρότεινε το κανάλι. Μπορεί στην αρχική λίστα με τους πρωταγωνιστές του Breaking Bad να υπήρχαν πιο γνωστά πρόσωπα, η καλή δουλειά της ομάδας του casting όμως κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο τον «μπαμπά από το “Malcolm in the Middle», ο οποίος, φυσικά, αποδείχθηκε πως ήταν και ο πλέον κατάλληλος White.

Παρακάτω σας παραθέτουμε πέντε ιστορίες που αποκάλυψε η Bialy σχετικά με το Breaking Bad, τους ηθοποιούς και την ιδιοφυΐα του Gilligan, τις οποίες γνωρίζει ελάχιστος κόσμος ακόμα και σήμερα.

1. Η εξαιρετική γοητεία των RJ Mitte και Aaron Paul παραλίγο να τους στοιχίσει τους ρόλους τους

Η Bialy είχε μια «πολύ παθιασμένη συζήτηση» με τον Gilligan σχετικά με τον RJ Mitte. Ο Gilligan είχε γράψει τον ρόλο του Walt Jr. έχοντας στο μυαλό του ένα φίλο του από το πανεπιστήμιο ο οποίος έπασχε από εγκεφαλική παράλυση, οπότε ήθελε ο ηθοποιός που θα έπαιρνε τον ρόλο να πάσχει από την ίδια ασθένεια. Έψαξαν λοιπόν σε όλη τη χώρα, επικοινωνώντας με σχετικούς οργανισμούς και ΜΚΟ για πιθανές προτάσεις, και τελικά βρήκαν τον Mitte. Το πρόβλημα του Gilligan ωστόσο ήταν πως η εγκεφαλική του παράλυση ήταν πολύ ήπιας μορφής και ο ίδιος ήταν πολύ ελκυστικός για τον ρόλο. Στο τέλος όμως ο δημιουργός πείσθηκε, καθώς κατάλαβε πως ο Mitte είχε περάσει πολλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο και «μπορούσε να καταλάβει τον αγώνα που δίνει ο χαρακτήρας».

Είναι γνωστό πως ο Aaron Paul είχε επίσης θεωρηθεί υπερβολικά ελκυστικός για τον ρόλο ενός ναρκομανή -δικαιολογημένα. Η Bialy όμως αποκάλυψε πως η ηλικία του ήταν επίσης ένα πρόβλημα. «Πιστεύαμε πως ίσως ήταν πολύ μεγάλος για τον ρόλο», εξομολογήθηκε. Τελικά όμως αποφάσισαν να του δώσουν μια ευκαιρία στις οντισιόν, όπου και κατάφερε να κερδίσει τον ρόλο του Jesse με το σπαθί του.

2. Η πρόσληψη του Bryan Cranston ξεκίνησε ως μια σειρά από εντελώς τυχαία γεγονότα -για να νικήσει στο τέλος τον Matthew Broderick και τον John Cusack

Σίγουρα κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί τώρα τον άντρα της Sarah Jessica Parker ή τον «Rob Gordon» του High Fidelity στον ρόλο του Walter White, προσπαθήστε όμως να γυρίσετε πίσω στα μέσα των '00s και να φανταστείτε τι θα έπρεπε να συμβεί για να «πειστεί η Sony και το AMC να ρισκάρουν και να προσλάβουν τον μπαμπά από το “Malcolm in the Middle”», εξηγεί χαρακτηριστικά η Bialy.

Ο δρόμος του Cranston προς το Breaking Bad ξεκίνησε από την πρώτη συνέντευξη που έκαναν η Bialy και η Thomas με τον Gilligan. Όπως αφηγείται η Bialy, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το meeting, οι δυο τους είχαν περάσει τον Cranston από οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο έργο του Aaron Sorkin με τίτλο «The Farnsworth Invention». Όταν το δίδυμο πήγε να συναντήσει τον Gilligan, είχαν σκοπό να του προτείνουν τον Cranston για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Breaking Bad. Τελικά όμως, ξεκίνησαν διστακτικά, λέγοντάς του «ίσως θεωρήσεις πως είμαστε τρελές, αλλά...».

Η απάντηση του Gilligan όμως, δεν ήταν αυτή που περίμεναν. «Ω Θεέ μου, αυτόν σκεφτόμουν κι εγώ!», είπε ο Gilligan, σύμφωνα με την Bialy, και τότε οι δύο γυναίκες του απάντησαν έκπληκτες «Μας κάνεις πλάκα!».

Βλέπετε, ο Gilligan είχε γράψει ένα επεισόδιο για τη σειρά «The X-Files», πίσω στα τέλη των '90s, στο οποίο ο Cranston είχε αναλάβει έναν guest ρόλο. «Δεν είχε ξεχάσει τη σπουδαία ερμηνεία του», λέει η Bialy, παρόλα αυτά ο δημιουργός ανησυχούσε πως «θα ήταν δύσκολο να πουλήσουν τον Bryan (στο κανάλι) για αυτό τον ρόλο». Ενώνοντας όμως τις δυνάμεις τους, κατάφεραν να πείσουν το AMC και τη Sony να πάρουν το ρίσκο. Και, όπως είδαμε όλοι, δεν το μετάνιωσε κανείς.

3. Αρκετοί από τους ηθοποιούς του Breaking Bad έπαιζαν και στο Seinfeld. Αυτό συνέβη γιατί η ομάδα του casting ήθελε να προσθέσει κωμικούς ηθοποιούς στη σειρά

Η εταιρεία casting της Bialy ένιωσε πως είχε αρχίσει να αποκόβεται από τον κόσμο της κωμωδίας -από όπου και είχαν ξεκινήσει- και για αυτό αποφάσισαν το εξής: «Ξέρεις κάτι, γ@μ@ τους! Ας βάλουμε κωμικούς στο Breaking Bad. Και τότε θα τους δείξουμε!».

Κάπως έτσι η εταιρεία της Bialy μπορεί πλέον να περηφανεύεται πως «πήραμε ανθρώπους από τον χώρο της κωμωδίας και τους βάλαμε να παίξουν δραματικούς ρόλους», ειδικά μάλιστα σε μια σειρά όπως το Breaking Bad. Ο Cranston, η Gunn και ο Bob Odenkirk είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της διασταύρωσης των δύο σειρών, μαζί με μια ντουζίνα άλλους ηθοποιούς που ανέλαβαν μικρότερους ρόλους.

4. Οι Δίδυμοι ήταν στην πραγματικότητα ξαδέρφια και ο ένας δεν είχε καμία πρωτύτερη εμπειρία στην υποκριτική. Η πρώτη σκηνή που γύρισαν ήταν αυτή που απομακρύνονται από μια έκρηξη με απόλυτη αταραξία

Όπως έχουμε δει σε άπειρες χολιγουντιανές ταινίες, ο cool πρωταγωνιστής απομακρύνεται πάντα από μια έκρηξη χωρίς να κοιτάζει πίσω του και μένοντας εντελώς ψύχραιμος. Αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει και ο Daniel Moncada στον πρώτο ρόλο της ζωής του ως νεοσύστατος ηθοποιός, όπως αφηγείται η Bialy.

Η Bialy πέρασε πρώτα από οντισιόν τον ξάδερφο του Daniel, Luis, ο οποίος έχει εμπειρία στην υποκριτική. Η ομάδα της Bialy τον ρώτησε κυριολεκτικά «Μήπως τυγχάνει να έχεις κανέναν αδερφό;», καθώς ο Gilligan προσπαθούσε να βρει δύο δίδυμους για τους ρόλους. Ο Luis τους είπε πως έχει έναν ξάδερφο που είναι ίδιος με αυτόν αλλά δεν είναι ηθοποιός. Με λίγη προπόνηση, όμως, από τον ξάδερφό του και την ομάδα της Bialy, ο Daniel κατάφερε να πάρει την έγκριση του Gilligan παρά την απειρία του.

Όσο για την πρώτη μέρα του Daniel στη δουλειά, σίγουρα ήταν καλύτερη από οποιαδήποτε «πρώτη μέρα στη νέα δουλειά» έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε ποτέ όλοι μας. «Θυμηθείτε, ο Daniel δεν είχε βρεθεί ποτέ πριν σε κινηματογραφικό πλατό», λέει η Bialy. «(Την πρώτη μέρα) έπρεπε να απομακρυνθεί από μια έκρηξη παραμένοντας εντελώς ατάραχος... Και ήταν απλά τέλειος».

5. Ο Jonathan Banks ήταν τόσο καλός κατά την οντισιόν του, που η διευθύντρια του casting έγραψε στις σημειώσεις του «Δεν μπορεί να γίνει καλύτερα! Φανταστικός!»

«Ακόμα θυμάμαι τη σημείωση της Sherry», λέει η Bialy ενώ ανακαλεί στην μνήμη της την εκπληκτική ερμηνεία του Banks στην οντισιόν. Ο Banks είχε μια εμπειρία τριών δεκαετιών ως ηθοποιός πριν κάτσει απέναντι από την Bialy και την Thomas, κάτι που η Bialy δεν είχε ξεχάσει. «Είχε ξεκάθαρα περισσότερη εμπειρία από εμένα και την Sherry μαζί».

Η Bialy κρατά ακόμα βιβλία από τις οντισιόν γεμάτα με «άφθονες σημειώσεις για όλους», ακόμα και από casting που έγιναν πριν από 25 χρόνια. «Έχω όλα μου τα βιβλία», δηλώνει περήφανα.

Η σημείωση όμως για τον Banks είναι αυτή που θυμάται καλύτερα από όλες. Ήταν απλή, αλλά ήταν το όνειρο κάθε υπεύθυνου casting.

To άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικάνικη Huffington Post.

Δημοφιλή