Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης προβλέπεται από Σεπτέμβριο στα σχολεία

Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης προβλέπεται από Σεπτέμβριο στα σχολεία
Sooc

Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης ετοιμάζει ο Τρύφων Αλεξιάδης με τον Νίκο Φίλη. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην «Αυγή», το μάθημα θα εισαχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στόχος είναι να πεισθεί η κοινωνία «για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους».

«Και θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως τόνισε, οι φορολογικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μετά τη συμφωνία και τον νόμο 4336, δεν είναι ευχάριστες, ούτε είναι στην πολιτική κατεύθυνση και το DNA της Αριστεράς, αλλά αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα. Ακόμα, ανέφερε ότι ένα κομμάτι του ΣΔΟΕ θα μεταφερθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Το ΣΔΟΕ είχε πάρα πολλές αρμοδιότητες, είτε από κακό σχεδιασμό είτε από άλλες επιλογές ασχολιόταν μόνο με φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες. Δεν είχε βάλει στις προτεραιότητες τις άλλες αρμοδιότητες, οι οποίες είναι πολλές: οικονομικό έγκλημα, έλεγχοι στο μαύρο χρήμα, όπλα, ναρκωτικά. Τώρα το ΣΔΟΕ θα έχει αυτά ως κύρια και αποκλειστική αρμοδιότητα» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί για ΕΝΦΙΑ και το 2016. «Για το επόμενο έτος δεσμευθήκαμε για φόρο στην περιουσία που θα μας φέρει 2,65 δισ. ευρώ. Αν λέγεται ΕΝΦΙΑ ή αλλιώς, είναι θέμα διαλόγου για το περιεχόμενο του νόμου, που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με τους φορείς», διευκρίνισε.

Τέλος για τα τέλη κυκλοφορίας ανέφερε πως το υπουργείο σχεδιάζει τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Δημοφιλή