Άδωνις, Απόστολος και Κυριάκος βάζουν στη μέση τον Μεϊμαράκη για το ντιμπέιτ

Άδωνις, Απόστολος και Κυριάκος βάζουν στη μέση τον Μεϊμαράκη για το ντιμπέιτ
Sooc

Μια ιδιότυπη συμμαχία εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να πιέζουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν προκειμένου να «σύρουν» τον συνυποψήφιο τους για την αρχηγία της ΝΔ σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ήδη στα χέρια του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου βρίσκεται επιστολή του κ.Γεωργιάδη με την οποία επισημαίνει ότι «είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (εθνική συνδιάσκεψη, Κοινοβουλευτική Ομάδα, τηλεοπτικό ντιμπέιτ κ.λπ.) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Νέα Δημοκρατία», ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται να αποστείλει ανάλογου περιεχομένου επιστολή απαιτώντας και εκείνος μια τηλεμαχία των τεσσάρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σημερινή συνέντευξη του στα «Νέα» ρίχνει το γάντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ντιμπέιτ, επικρίνοντας τον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν μπορεί να καλεί για καφέ και να συνδιαλέγεται με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά να αγνοεί τους συνυποψηφίους του. «Με καφέ ή χωρίς καφέ, εγώ θέλω να συνομιλήσω με τον κ. Μεϊμαράκη δημόσια» είναι το μήνυμά του, αλλά και χθες (Κυριακή) από το Αγρίνιο στους ίδιους υψηλούς τόνους τον κατηγόρησε ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία ως πρόεδρος της ΝΔ και όχι ως υποψήφιος πρόεδρος.

Όσον αφορά τον κ. Τζιτζικώστα, πιέζει και αυτός προς την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τους συνεργάτες του να υπενθυμίζουν ότι εφόσον λάβουν μέρος οι άλλοι τρεις υποψήφιοι στο ντιμπέιτ, θα συμμετάσχει και ο ίδιος,

Την ίδια στιγμή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται ανένδοτος για την προοπτική ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, αφήνοντας να φανεί - μέσω του περιβάλλοντος του - ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξηγώντας ότι «οι τηλεμαχίες γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων, αντιθέτως, μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των συνυποψηφίων για την προεδρία θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα στη ΝΔ».

Δημοφιλή