ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Visa Inc εξαγόρασε τη Visa Europe

A Bank of America Visa Debit card with the classic Visa logo
A Bank of America Visa Debit card with the classic Visa logo
MoneyBlogNewz/Flickr

Στην εξαγορά της Visa Europe προχώρησε η Visa Inc όπως ανακοινώθηκε και επίσημα τη Δευτέρα. Μία κίνηση η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ενοποίηση των παγκοσμίων δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Όπως μεταδίδει το Forbes, η συμφωνία αυτή ακολούθησε μία σειρά από παρόμοιες κινήσεις που έκαναν οι μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ενοποίηση της Visa σε μια ενιαία παγκόσμια εταιρεία απαράμιλλης κλίμακας, τεχνολογίας και υπηρεσιών», δήλωσε ο Charles W. Scharf, chief executive officer, Visa Inc.

«Αυτή η συναλλαγή είναι ευεργετική για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους αγοραστές, τους εμπόρους, τους κατόχους καρτών και άλλους εταίρους, καθώς και για τους υπαλλήλους και τους μετόχους μας. Η ομάδα της Visa Europe έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στην οικοδόμηση ενός ηγετικού συστήματος πληρωμών, που είναι αξιόπιστο και σεβαστό σε όλη την Ευρώπη και μαζί θα φέρουμε τη δύναμη των ηλεκτρονικών πληρωμών σε περισσότερους ανθρώπους και περισσότερα μέρη από ποτέ».

«Η Visa είναι μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία με περήφανη ιστορία και συναρπαστικό μέλλον. Η Visa Europe έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια και το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την επανένωση των δύο αυτών υγιών επιχειρήσεων υπό κοινή διαχείριση. Η συμφωνία θα ξεκλειδώσει σημαντική αξία για τα μέλη, μέσω του τιμήματος που καταβλήθηκε καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει πως μία συνδυασμένη Visa θα είναι σε καλύτερη θέση να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών. Είμαστε βέβαιοι πως η Visa Inc. έχει δεσμευτεί για μακροπρόθεσμες επενδύσεις και ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής επιχείρησης», δήλωσε ο Gary Hoffman, Chairman του Visa Europe Board.

Ο Nicolas Huss, CEO Visa Europe, πρόσθεσε: «Η ένταξη σε μία παγκόσμια επιχείρηση θα διασφαλίσει ότι έχουμε την οικονομική δύναμη και επιχειρησιακή κλίμακα που χρειάζεται ώστε να επιταχυνθεί η επόμενη γενιά πληρωμών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις παγκόσμιας κλάσης στους πελάτες μας και να ανοίξουμε συναρπαστικές επαγγελματικές ευκαιρίες για τους εργαζομένους μας».

Συζητώντας τα σχέδια ενσωμάτωσης, ο Charles W. Scharf σχολίασε: «Ανυπομονούμε για τη νέα ολοκληρωμένη Visa και είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε πως οι προσπάθειές μας στην Ευρώπη είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών αγορών. Αυτό περιλαμβάνει την απόκριση στο εξελισσόμενο κανονιστικό τοπίο, τη διατήρηση ενός Ευρωπαϊκού κέντρου δεδομένων, καθώς και τη συνεργασία με το συνεχώς αυξανόμενο οικοσύστημα πληρωμών της Ευρώπης για την ανάπτυξη από κοινού τοπικών προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών. Αυτός ο συνδυασμός ενισχύει το σύστημα πληρωμών μας στην Ευρώπη, καθώς μαζί έχουμε ακόμη περισσότερους οικονομικούς πόρους να επενδύσουμε στην τεχνολογία. Τέλος, θα συνεχίσουμε να έχουμε μία ισχυρή τοπική ομάδα διαχείρισης στην Ευρώπη, με το Λονδίνο να παραμένει έδρα της περιοχής».