Αντίθετη στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Μ. Βρετανία η ελληνική κυβέρνηση

Αντίθετη στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Μ. Βρετανία η ελληνική κυβέρνηση
Sooc

Αντίθετη στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Μ. Βρετανία είναι η ελληνική κυβέρνηση καθώς τάσσεται υπέρ του περιορισμού και εξάλειψης της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας στην Αθήνα Αντρέα Ίκιτς-Μπομ (Andrea Ikić-Böhm).

Στη συνάντηση, ο κ. Σκουρλέτης ενημερώθηκε για τις ενέργειες της κυβέρνησης της Αυστρίας, η οποία αντιδρά επίσης στο σχέδιο δημιουργίας ενός νέου πυρηνικού σταθμού στο Χίνκλεϊ Πόιντ (Hinkley Point) της Βρετανίας, εκτιμώντας ότι οι εγγυήσεις που δρομολογούνται ως προς το κόστος λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού για τα επόμενα 35 χρόνια, συνιστούν κρατική ενίσχυση και οδηγούν σε στρέβλωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι συμμερίζεται το δικαίωμα των κρατών-μελών της ΕΕ στη διαμόρφωση του ενεργειακού μίγματος, προσέθεσε όμως, ότι «στο συγκεκριμένο ζήτημα, το δικαίωμα αυτό πρέπει να εξεταστεί σε σχέση με τους γενικότερους κινδύνους που συνεπάγεται η λειτουργία πυρηνικών σταθμών, οι οποίοι ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια εντός των οποίων λειτουργούν ανάλογες εγκαταστάσεις».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή