Αποκλειστικό: Θρίλερ με την υπόθεση της καταβολής εγγύησης της Βίκυς Σταμάτη

Αποκλειστικό: Θρίλερ με την υπόθεση της καταβολής εγγύησης της Βίκυς Σταμάτη
Eurokinissi

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την καταβολή εγγύησης της Βίκυς Σταμάτη!

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα η αίτηση αναστολής της υπουργικής απόφασης με την οποία είχε δοθεί παράταση στις αναγκαστικές εκτελέσεις, πλειστηριασμούς, καταβολή εγγυήσεων κρατουμένων και δικαστικών εξόδων, λόγω των capital control, μέχρι τις 31/10 δεν συζητήθηκε, όπως αναμενόταν, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο 4ο τμήμα του, που θεωρείται αρμοδιότερο.

Έτσι η αίτηση που υπέβαλε ο συνήγορος της κ. Σταμάτη, Γιάννης Παγουρόπουλος, θα συζητηθεί αύριο το απόγευμα, ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Αυτό σημαίνει όμως ότι ενδεχομένως η απόφαση να βγει στο «παρά πέντε» ή ακόμη και μετά την προθεσμία που έχει δώσει η Δικαιοσύνη στη σύζυγο του πρώην υπουργού να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ που έχει οριστεί ως εγγύηση, προκειμένου να μην επιστρέψει στη φυλακή.

Μια άλλη σκέψη που είχαν οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί από την εκδίκαση της αναίρεσης στην υπόθεση του πόθεν έσχες του, όπου έχει καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση και έχει καταβάλει εγγύηση 150.000 ευρώ για να μην εκτίσει την ποινή, δεν φαίνεται να προχωρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει δικονομική δυνατότητα να παραιτηθεί κανένας από το ένδικο μέσον της αναίρεσης, και πρέπει να περιμένει μόνο να απορριφθεί από τον Άρειο Πάγο.

Η σκέψη ήταν, εάν παραιτείτο ο κ. Τσοχατζόπουλος, μέρος των χρημάτων από την καταβολή της εγγύησης να δινόταν για την εγγύηση της κ. Σταμάτη. Μετά από την εξέλιξη αυτή, εάν το ΣτΕ δεν κάνει δεκτή την αίτηση της συζύγου του πρώην υπουργού για να παραταθεί η προθεσμία μη καταβολής της εγγύησης, ή δεν βρεθεί το ποσό των 50.000 ευρώ, τότε η επιστροφή της κ. Σταμάτη στη φυλακή θεωρείται μονόδρομος.

Δημοφιλή