Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1
contra

Με δύο γκολ του Πάρντο, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με την Ντινάμο και νίκησε με 2-1 για να φτάσει μία ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρυσή αλλαγή του Σίλβα ο Κολομβιανός εξτρέμ!

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός, με τον Ερνάνι αντί του Πάρντο, στην 11άδα του είχε πολύ καλές προθέσεις κατά το πρώτο ημίχρονο. Να παίξει, να πάρει μπάλα, να απειλήσει. Κατάφερε, και αυτό μέχρι το 20', μόνο το δεύτερο. Χωρίς να αναπτύσσεται πολύ καλά και με τους Κροάτες να έχουν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του, οι πρωταθλητές δυσκολεύονταν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή.

Είχαν, πάντως, τελικές. Αυτή με τον Φορτούνη μόλις στο 7ο λεπτό μάλιστα θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά αλλά η μπάλα έγλειψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Εντουάρντο. Και η κεφαλιά του Ερνάνι στο 15' δεν ήταν καθόλου κακή.

Το γκολ όμως στο πρώτο μέρος το πέτυχε η Ντινάμο στη μοναδική φορά που οι επιθετικοί της βρήκαν τέρμα. Στη σέντρα του Πρίβαριτς, ο Σιόβας δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Χόντζιτς έγραψε με κεφαλιά το 0-1.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κόπιασε για να αντιδράσει (ο Σίλβα άλλαξε πλευρές του Σεμπά και Ερνάνι) χωρίς όμως συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, η έλλειψη ταχύτητας και η πολύ καλή αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου δεν του επέτρεψαν να γίνει εκ νέου απειλητικός. Θα έλεγε κανείς ότι με μόλις 50% κατοχή δεν ήταν καν πιεστικός.

Στην επανάληψη οι πρωταθλητές αποφάσισαν να πιέσουν περισσότερο. Ο τραυματισμός του Μποτία στο 50' ανάγκασε τον Σίλβα να «χαλάσει» μία αλλαγή για να βάλει στόπερ (Ντα Κόστα), αλλά αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του που στο 53' κέρδισαν πέναλτι. Ο Φορτούνης όμως αστόχησε (πιο σωστά απέκρουσε ο Εντουάρντο και εν συνεχεία ο Τρικαλινός σούταρε άουτ) γεγονός που έφερε ένα κάποιο μούδιασμα.

Ο Σίλβα έκρινε ότι πρέπει να παρέμβει πιο δυναμικά από από τον πάγκο και στο 64' αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Πάρντο. Ο Κολομβιανός τον δικαίωσε απόλυτα καθώς στο επόμενο λεπτό εκμεταλλεύτηκε άριστα την πάσα του Ιντέγε και ισοφάρισε με σουτ με το αριστερό. Στην 13η τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο ματς!

Το μομέντουμ πια ήταν ξεκάθαρα στο μέρος του πρωταθλητή Ελλάδας ο οποίος ανέβασε περισσότερο την ένταση του παιχνιδιού του για να φτάσει και στο πολυπόθητο δεύτερο τέρμα. Από το 78' μάλιστα είχε υπέρ του και τα αριθμητικά δεδομένα του ματς αφού ο Πίβαριτς αποβλήθηκε («εφαγε» ντρίμπλα από τον εκπληκτικό Πάρντο) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αμεσα πέρασε στο ματς ο Φινμπόγκασον για να γεμίσει ακόμη περισσότερο η αντίπαλη περιοχή και η άμυνα των Κροατών να έρθει σε κόμα πιο δύσκολη θέση. Και στο τέλος η προσπάθεια δικαιώθηκε. Πάρε-βάλε ασίστ ο Φορτούνης στο 90', πλασέ του Πάρντο και...χαίρεται. Η νίκη ήταν γεγονός. Νίκη-μισή πρόκριση.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Μποτία (51' Ντα Κόστα), Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (79' Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64' Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Ντινάμο: Εντουάρντο, Μάτελ, Ταράβελ, Αντολιτς, Μασάδο, Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88' Μούσα), Χόντζιτς (57' Ενρίκες), Πιάτσα (79' Σιγκάλι).

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή