Τι συνέβη όταν ο Alfred Hitchcock, ο Mark Gatiss του «Sherlock» και ο Dr. House βρέθηκαν σε ένα στούντιο;

Τι συνέβη όταν ο Alfred Hitchcock, ο Mark Gatiss του «Sherlock» και ο Dr. House βρέθηκαν σε ένα στούντιο;
BBC

Το Unmade Movies είναι μια νέα σειρά του πάντα αξιόπιστου BBC Radio 4, η οποία έχει έναν ιδιαίτερα ευγενή στόχο: να ολοκληρώσει κινηματογραφικά «διαμάντια» που δεν κατάφεραν να προβληθούν ποτέ στην μεγάλη οθόνη. Η ιστορία του κινηματογράφου, άλλωστε, είναι γεμάτη από σπουδαία σενάρια που έμειναν στο συρτάρι -σενάρια τόσο ερασιτεχνών δημιουργών όσο και μεγάλων ονομάτων της βιομηχανίας.

Η σειρά ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου με το «The Hook» του Arthur Miller, ενώ στις 24 Οκτωβρίου παρουσίασε το «Heart of Darkness» του Orson Welles, με τον James McAvoy να δίνει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή της ιστορίας, Charles Marlow.

Για τον μήνα Νοέμβριο, το Unmade Movies παρουσιάζει το «The Blind Man», βασισμένο στο ημιτελές σενάριο του Alfred Hitchcock και του Ernest Lehman το οποίο θα ήταν η συνέχεια του διάσημου «North by Northwest» («Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων»). Ο Mark Gatiss, ένας εκ των δύο δημιουργών του Sherlock -και ο «Mycroft» στη σειρά- ανέλαβε την σκηνοθεσία, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Hugh Laurie και την χαρακτηριστική, αξεπέραστη φωνή του.

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1961, όταν και ένας διάσημος, τυφλός πιανίστας της τζαζ, ο Larry Keating, συμφωνεί να δοκιμάσει μια νέα ριζοσπαστική ιατρική επέμβαση: μια μεταμόσχευση ματιών. Η εγχείριση πραγματοποιείται με επιτυχία, τα νέα του μάτια όμως ανήκουν σε έναν άντρα που δολοφονήθηκε και η τελευταία εικόνα που αποτυπώθηκε πάνω στον αμφιβληστροειδή τους είναι αυτή του δολοφόνου. Ο Larry και η Jenny, η νοσοκόμα που έχει αναλάβει την ανάρρωσή του, αποφασίζουν να εντοπίσουν τον δολοφόνο πριν σκοτώσει ξανά.

Η ιστορία διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και θα είναι διαθέσιμη στο site του BBC Radio 4 για όλο τον Νοέμβριο.

Δημοφιλή