ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/11/2015 02:06 EET | Updated 04/11/2015 02:06 EET

Το Amazon εγκαινίασε το πρώτο του πραγματικό βιβλιοπωλείο

amazon

Το Amazon έχει πουλήσει αμέτρητα βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, κανένα όμως χέρι με χέρι. Μέχρι τώρα.

Από σήμερα, Τρίτη 3/11, το Amazon ανοίγει τις πόρτες του πρώτου του βιβλιοπωλείου -κανονικό βιβλιοπωλείο, από τούβλα και τσιμέντο- στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον.

«Το Amazon Books είναι μια φυσική προέκταση του Amazon.com», είπε η αντιπρόεδρος της εταιρείας, Jennifer Cast μέσω γραπτής επίσημης δήλωσης που δημοσίευσε τη Δευτέρα. «Εφαρμόσαμε την 20ετή μας πείρα στη διαδικτυακή πώληση βιβλίων για να χτίσουμε ένα κατάστημα που ενσωματώνει τα οφέλη της online και offline αγοράς βιβλίων. Τα βιβλία που υπάρχουν στο κατάστημά μας έχουν επιλεχθεί με κριτήριο τις κριτικές των πελατών του Amazon.com, τις προ-παραγγελίες, τις πωλήσεις, τη δημοτικότητα στο Goodreads και τις αξιολογήσεις των πελατών μας».

default

Μερικά από τα μεγαλύτερα ατού του πρώτου, τρισδιάστατου βιβλιοπωλείου του Amazon:

  • Όλα τα βιβλία είναι τοποθετημένα με το εξώφυλλο προς τα έξω «για να δίνουν περισσότερες πληροφορίες στους πελάτες καθώς ψάχνουν». Η Cast είπε στους Seattle Times πως «θέλαμε να επιδείξουμε τους συγγραφείς και τη δουλειά τους και όχι να στοιβάξουμε όσους περισσότερους τίτλος γινόταν στα ράφια. Συνειδητοποιήσαμε πως νιώθαμε άσχημα για τα βιβλία που τοποθετούνταν με τη ράχη προς τα έξω».
  • Κάτω από τα περισσότερα βιβλία βρίσκεται μια κάρτα με σχετικές κριτικές και βαθμολογίες από τους χρήστες του Amazon.com. «Μπορείτε να διαβάσετε τις απόψεις και τις αξιολογήσεις των βιβλιοφάγων του Amazon.com για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε σπουδαία βιβλία», λέει η Cast.
  • amazon

  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δοθεί σε μερικά τμήματα του βιβλιοπωλείου, βάσει πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί από τους πελάτες του Amazon.com. Υπάρχει τμήμα με την ονομασία «Δώρα για Νεαρούς Ενήλικες: 4.5 αστεράκια και πάνω» ή ένα άλλο με το όνομα «Οι Μεγαλύτερες Πωλήσεις στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό». Όπως παρατήρησαν οι Seattle Times, οι άπειρες διάσπαρτες πληροφορίες που έχει το Amazon από τους πελάτες του «ίσως μπορέσουν να λύσουν το επιχειρηματικό πρόβλημα που μαστίζει πολλά βιβλιοπωλεία: τα απούλητα βιβλία που μαζεύουν σκόνη στα ράφια και επιστρέφονται στους εκδοτικούς οίκους».
  • Οι τιμές στο Amazon Books θα είναι ίδιες με αυτές που υπάρχουν στο site της εταιρείας. Επίσης, οι πελάτες του καταστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν προϊόντα όπως το Kindle, το Echo, η ταμπλέτα Fire κ.α.

amazon

Sponsored Post