Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. «για το ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε χούλιγκαν του Ολυμπιακού και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. «για το ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε χούλιγκαν του Ολυμπιακού και Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την Αθήνα για την αποτροπή «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε χούλιγκαν, ενόψει του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί από την Αθήνα και τον Πειραιά 77 Κροάτες, πέντε Σέρβοι και οχτώ Έλληνες. Για 49 από αυτούς σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα 35 Κροάτες εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διανυχτέρευσαν.

Οι 34 από αυτούς θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος. Στο σύνδεσμο της Αλεξάνδρας βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτό που φοβόμαστε είναι ιδιότυπες συμμαχίες ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους οπαδούς. Συνεργασίες για ‘πόλεμο’ ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Σέρβους με αντίπαλο Παναθηναϊκούς και Κροάτες», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Σε παράλληλες έρευνες στον Πειραιά και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία και στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Γρηγορίου Λαμπράκη προσήχθησαν 16 Έλληνες και Σέρβοι οπαδοί. Από αυτούς τέσσερις διέμεναν σε ξενοδοχείο και βρέθηκαν στην κατοχή τους πολεμοφόδια (στιλέτα και πτυσσόμενα γκλομπ).

Ραντεβού στο Μοναστηράκι

Το μεσημέρι της Τρίτης έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Σέρβοι οπαδοί –κομάντο, οι οποίοι είναι «αδελφοποιημένοι» με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γνωστός Σέρβος χούλιγκαν που θεωρείται σύμβολο για τους φιλάθλους της χώρας τους και που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα. Τελευταία φορά είχε συλληφθεί στην Ιταλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Σέρβοι και Κροάτες χούλιγκαν σε συνεργασία με Έλληνες οπαδούς είχαν κλείσει μέσω διαδικτύου χθες το μεσημέρι ραντεβού θανάτου στο Μοναστηράκι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο για να το αποτρέψουν με αποτέλεσμα οι χούλιγκαν να μην εμφανιστούν καν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Δημοφιλή