Βερναρδάκης: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες στο Δημόσιο από αρχές του 2016, έρχονται μικρές αυξήσεις σε μερίδα υπαλλήλων

Βερναρδάκης: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες στο Δημόσιο από αρχές του 2016, έρχονται μικρές αυξήσεις σε μερίδα υπαλλήλων
EUROKINISSI

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες στο Δημόσιο και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια από τις αρχές του 2016 και ως άμεση συνέπεια οι εργαζόμενοι θα δουν μια μικρή αύξηση στο μισθό τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον Real FM σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δημόσιο Τομέα.

Όπως ανέφερε, το δημόσιο «έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χάσει 350.000 ανθρώπους δυστυχώς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε...Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων. Για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ. Ξεπαγώνουν οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια. Και η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών».

Δημοφιλή