Ναρκέμποροι κάνουν ντίλερ συνταξιούχους και ανέργους: Τους «νοικιάζουν» με 500 ευρώ

Ναρκέμποροι κάνουν ντίλερ συνταξιούχους και ανέργους: Τους «νοικιάζουν» με 500 ευρώ
Eurokinissi

Συνταξιούχους και ανέργους «νοικιάζουν» κυκλώματα ναρκωτικών για τη μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν ότι έχουν εντοπίσει το τελευταίο διάστημα άτομα της «διπλανής πόρτας» σε ρόλο κούριερ κάνναβης.

Στόχος είναι το χαμηλότερο κόστος στη μεταφορά των ναρκωτικών και κυρίως η προσπάθεια να μην κινούν τις υποψίες στελεχών των αρμόδιων διωκτικών αρχών.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη σύλληψη ενός 67χρονου Έλληνα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος είχε στις αποσκευές του περίπου 17,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Λάρνακα Κύπρου.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ήταν άστεγος και άεργος. Μάλιστα επειδή είχε κάποια ένσημα εργασίας και είχε συμπληρώσει το όριο ηλικίας είχε υποβάλλει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη. Ο 67χρονος, σύμφωνα με τους αρμόδιους αστυνομικούς, είχε προσεγγιστεί από μέλη κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, τα οποία του πρότειναν αμοιβή 500 ευρώ προκειμένου να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Κύπρο. Στην κατοχή του βρέθηκαν 160 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την εξέτασή του ο 67χρονος δεν αποκάλυψε πώς και από ποιούς προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά.

Μία άλλη «πρωτοτυπία» στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι το γεγονός ότι οι συσκευαστές της ναρκωτικής ουσίας είχαν χρησιμοποιήσει το... κατακάθι βρασμένου καφέ προκειμένου να τυλίξουν εξωτερικά τις 16 συσκευασίες για να μην μπορεί να μυρίσει το χασίς , ο αστυνομικός σκύλος. Αρχικά είχαν τυλίξει την ποσότητα του ναρκωτικού, έπειτα τοποθέτησαν μία στρώση με στερεοποιημένα υπολείμματα ψημένου καφέ και συνέχισαν την συσκευασία. Τεχνοτροπία που φαίνεται να είχε αποτέλεσμα καθώς ο εκπαιδευμένος σκύλος δεν έδωσε ενδείξεις εντοπισμού ναρκωτικού όταν μύρισε την αποσκευή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοφιλή