11 διάσημες γυναίκες υπερασπίζονται το δικαίωμα στον οργασμό

11 διάσημες γυναίκες υπερασπίζονται το δικαίωμα στον οργασμό
NEW YORK, NY - OCTOBER 20: Beyonce (L) and Nicki Minaj perform onstage during TIDAL X: 1020 Amplified by HTC at Barclays Center of Brooklyn on October 20, 2015 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images for TIDAL)
Jamie McCarthy via Getty Images
NEW YORK, NY - OCTOBER 20: Beyonce (L) and Nicki Minaj perform onstage during TIDAL X: 1020 Amplified by HTC at Barclays Center of Brooklyn on October 20, 2015 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images for TIDAL)

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τον γυναικείο οργασμό ως ένα άλυτο μυστήριο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν σε οργασμό σε σχέση με τους άντρες στις περισσότερες σεξουαλικές επαφές. Οι λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι πολλοί και πολύπλοκοι, αλλά αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς είναι ότι η γυναικεία απόλαυση στο σεξ συνεχίζει να θεωρείται ντροπή και υπάρχει πολλή αρνητική κριτική γύρω από αυτό το θέμα.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό, όταν διάσημες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για την σεξουαλικότητά τους και επιμένουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να συμβιβάζονται, αλλά τις παροτρύνουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στον οργασμό.

1. Amy Schumer:

«Φροντίστε να γνωρίζει ότι έχετε δικαίωμα στον οργασμό. Εμένα μου αρέσει να λέω κάτι όπως “έχεις γνωρίσει την κλειτορίδα μου;”»

2. Nicki Minaj:

«Απαιτώ να έχω οργασμό. Θεωρώ ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να το απαιτούν.»

3. Amy Poehler:

«Πρέπει να επιτρέπετε στον εαυτό σας να βιώσει την πραγματική απόλαυση και να μην ανησυχείτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Ο Θεός μας έχει τιμωρήσει δίνοντάς μας την δυνατότητα να προσποιούμαστε τον οργασμό. Δείξτε στον Θεό ποιος είναι το αφεντικό.»

4. Margaret Cho:

«Δεν προσποιούμαι ποτέ και είμαι σίγουρη ότι μερικές φορές, οι άνθρωποι θα εύχονταν να το έκανα, αλλά δεν με νοιάζει. Να θυμάστε πάντα ότι το σεξ γίνεται πρώτα απ΄ όλα για εσάς.»

5. Rashida Jones:

«Οι γυναίκες πρέπει να βιώνουν ευχαρίστηση και να κάνουν σεξ και να νιώθουν καλά γι' αυτό.»

6. Kim Cattrall:

«Θεωρώ ότι ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει πως να κάνει μία γυναίκα να φτάσει σε οργασμό, μέχρι να είναι πλήρως ικανοποιημένη.»

7. Halle Berry:

«Ξέρετε αυτά που λένε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες υπεύθυνες για τον οργασμό τους; Είναι αλήθεια. Θα σας πω το εξής: Έχω βρει το κόλπο. Ξέρω τι μου αρέσει. Δεν περιμένω. Παίρνω πρωτοβουλία.»

8. Lizzy Caplan:

«Το γυναικείο σώμα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμό όσον αφορά τον οργασμό. Οι γυναίκες μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, ενώ οι άντρες όχι. Οι γυναίκες είναι περισσότερο «αθλήτριες» του σεξ, όχι οι άντρες.»

9. Beyonce:

«Μπορείς να είσαι επιχειρηματίας, μητέρα, καλλιτέχνης και φεμινίστρια, οτιδήποτε θέλεις, και να συνεχίσεις να είσαι ένα σεξουαλικά ενεργό πλάσμα. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.»

10. Zoe Saldana:

«Μην είστε ντροπαλές (στο κρεβάτι). Μην αφήσετε τις ανασφάλειές σας να σας κρατήσουν πίσω. Να είστε δημιουργικές.»

11. Eva Longoria:

«Άρχισα να απολαμβάνω το σεξ όταν άρχισα να αυτοϊκανοποιούμαι. Τώρα κάνω δώρο σε όλες μου τις φίλες δονητές. Ουρλιάζουν μόλις το ανοίξουν. Το καλύτερο δώρο που μπορώ να τους κάνω είναι να τους δώσω έναν οργασμό.»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.