Γυναίκα άρπαξε φωτιά σε πάρκο της Γερμανίας χωρίς προφανή αιτία

Γυναίκα άρπαξε φωτιά σε πάρκο της Γερμανίας χωρίς προφανή αιτία
zazie_/Flickr

Μια γυναίκα από τον Μαυρίκιο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης Λίμπεκ, όταν έπιασε ξαφνικά φωτιά, ενώ καθόταν σε παγκάκι παιδικής χαράς στο Φλένσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Flensburger Tagesblatt, πρόκειται για 40χρονη γυναίκα που έπιασε φωτιά από άγνωστες αιτίες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, παρά τις προσπάθειες των περαστικών να σβήσουν τις φλόγες.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει χάσει την ζωή της, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Local, οι αρχές εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, από την αυτοκτονία έως την δολοφονική απόπειρα. Ένας μάρτυρας δήλωσε μάλιστα ότι είδε δύο άτομα να φεύγουν από το πάρκο τρέχοντας, λίγα λεπτά πριν η γυναίκα τυλιχθεί στις φλόγες. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που να δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονική επίθεση.

Η Daily Mail εξετάζει το ενδεχόμενο της αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης, ενός φαινομένου που σχετίζεται με τις ανεπιβεβαίωτες περιπτώσεις ανθρώπων που έπιασαν φωτιά χωρίς κάποιον εξωτερικό παράγοντα. Η αυτόματη ανάφλεξη είναι μια θεωρία που υποστηρίζουν πολλοί λάτρεις του παραφυσικού, χωρίς όμως να έχει επαληθευτεί από την επιστημονική κοινότητα.

Ερευνητές του φαινομένου έχουν κατά καιρούς συνδέσει το συγκεκριμένο φαινόμενο με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, την καύση λίπους και την μεγάλη ηλικία. Επιστήμονες όμως τείνουν να εξηγούν το φαινόμενο με άλλους, εξωτερικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που αποκοιμήθηκαν ενώ κάπνιζαν, με αποτέλεσμα το τσιγάρο τους να πέσει στα ρούχα τους και να πιάσουν φωτιά.

Δημοφιλή