Έκτακτο Εuroworking Group αν και εφόσον καταλήξουν στα ισοδύναμα θεσμοί και κυβέρνηση

Έκτακτο Εuroworking Group αν και εφόσον καταλήξουν στα ισοδύναμα θεσμοί και κυβέρνηση
Stuart Chalmers/Flickr

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αναβλήθηκε Euroworking Group, προγραμματισμένο για την Παρασκευή , στο οποίο θα συζητείτο η πορεία των προαπαιτούμενων κάνουν λόγο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost Greece, δεν υπήρχε προγραμματισμένο έκτακτο EuroWorking Group, για σήμερα, Παρασκευή. Τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι εκπρόσωποι των θεσμών, είχαν καταλήξει ότι αν υπάρξει συμφωνία για τα ισοδύναμα μέτρα, ίσως θα ήταν καλό να υπάρξει μια έκτακτη συνεδριάση του οργάνου, για να προετοιμαστεί και το Eurogroup, της 9ης Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής όπως πραδέχεται και η κυβέρνηση αλλά και οι θεσμοί, υπαρχουν εκκρεμή ζητήματα, στο θέμα των ισοδυναμών για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και στα κόκκινα δάνεια, άρα δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία θα συζητηθούν τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και το προσφυγικό θέμα.

Ανίκα Μπράιτχαρντ: Συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα οι συζητήσεις

Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ σημείωσε ότι μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης. «Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» κατέληξε η Α. Μπράιτχαρντ.

Το Βερολίνο παραπέμπει σε Βρυξέλλες για EWG

Στις Βρυξέλλες παρέπεμψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή του Euroworking Group για την Ελλάδα.

«Δεν θέλω να μπω σε εικασίες σε ό,τι αφορά αναβολές. Θα μπορούσαν να είναι πρακτικοί λόγοι προγράμματος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Βρυξέλλες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δημοφιλή