ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2015 02:18 EET

Χιλιάδες Guy Fawkes στο κέντρο του Λονδίνου για την αντικαπιταλιστική διαδήλωση «Million Masks March»

Στους δρόμους του Λονδίνου ξεχύθηκαν χιλιάδες...Guy Fawkes για την αντικαπιταλιστική διαδήλωση «Million Masks March» η οποία αξίζει να σημειωθεί πως συνέπεσε με την ημέρα δημοσιοποίηση της πλέον αμφιλεγόμενης εμπορικής συμφωνίας, την ΤΡΡ την οποία προωθεί οι ΗΠΑ και εφόσον «περάσει» δεσμεύσει 12 χώρες του Ειρηνικού ενώ ακολουθεί η ΤΤΙΡ μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

Κατά την πορεία στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, δεν έλειψαν οι σοβαρές συγκρούσεις με τη αστυνομία και οι βανδαλισμοί κυρίως κατά οχημάτων της αστυνομίας ενώ στο Λονδίνο τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής υπήρχαν μάλιστα αναφορές και για δημοσιογράφο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από μια Austin Martin ο οδηγός της οποίας φαίνεται πως προσπαθούσε να αποφύγει το πλήθος.

Η πορεία διοργανώθηκε από την γνωστή ομάδα των «Anonymous» όπως πάντα στις 5 Νοεμβρίου τιμώντας την ημέρα του1605 κατά την οποία ο Άγγλος στρατιώτης και μέλος της ομάδας Συνωμοσία της Πυρίτιδας, Guy Fawkes σχεδίαζε την ανατίναξη του Παλατιού του Γουέστμίνστερ που στέγαζε το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Photo gallery Million Masks March, Μ.Βρετανία, 2015 See Gallery