Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, θα του κόψω το λαρύγγι

Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, θα του κόψω το λαρύγγι
Eurokinissi

«Δεν θα φύγω απο τη ζωή αυτή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας, θα του κόψω το λαρύγγι» ξέσπασε για άλλη μια φορά η μητέρα του Παύλου Φύσσα, κατά τη διακοπή της διαδικασίας σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά, εκσφενδονίζοντάς του ένα μπουκάλι νερό.

Η Μάγδα Φύσσα πέρασε στο διάλειμμα της δίκης στη θέση των εδωλίων, φωνάζοντας στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος δεν είχε καμία αντίδραση. Αντέδρασε ωστόσο ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, ο οποίος απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, είπε: «θα τη μαζέψετε επιτέλους», για να λάβει αμέσως απάντηση από την οργισμένη γυναίκα «εμένα να μαζέψουνε;», ενώ απευθυνόμενη στους αστυνομικούς, τους είπε: «ήρθατε να τον προστατέψετε πάλι;».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια σχολιασμού της κατάθεσης του αστυνομικού Δημήτρη Κουρετζή, συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του για τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο. Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργος Ρουμπέκας, ανέφερε ότι ο εντολέας του είχε τη δυνατότητα να φύγει από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν το έκανε. «Ο Ρουπακιάς περίμενε υπομονετικά να συλληφθεί. Κάπνιζε τσιγάρο. Απο την απειρία, ο μάρτυρας αστυνομικός έζησε λίγο κινηματογραφικά, λίγο αμερικάνικα την πρώτη του σύλληψη, λέγοντας μας ότι ήταν νηφάλιος ο δράστης» ανέφερε.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, είπε στο δικαστήριο ότι η Πολιτική Αγωγή, αν και δεν δικαιούται να υποβάλει ερωτήσεις για τον εντολέα του, το πράττει. Οπως είπε ο συνήγορος «η Πολιτική Αγωγή δεν παρίσταται για λογαριασμό των πελατών της αλλά ακτιβιστικά για να αποδείξουν πολιτικά αυτά που θέλουν να αποδείξουν», ενώ τόνισε, αναφερόμενος σε φράση συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής πως θα βοηθήσουν τους μάρτυρες να καταθέσουν, αν και δέχονται απειλές, ότι του γεννά υποψίες «τελικά απο πού εκτοξεύονται οι απειλές».

Από την πλευρά της, η Πολιτική Αγωγή κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης του κ. Κουρετζή έκανε λόγο για ευθεία και απόλυτη τρομοκράτηση του μάρτυρα εντός και εκτός του δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η κυρία Αναστασία Δαμίγου η οποία ζήτησε να προηγηθεί η κατάθεσή της από την προγραμματισμένη του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού, για λόγους επαγγελματικούς.

Η μάρτυρας έχει κατάστημα καλλυντικών στην Παναγή Τσαλδάρη 62 στο Κερατσίνι, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, την επομένη της δολοφονίας το πρωί πήγε δημοσιογράφος ο οποίος αναζήτησε και πήρε το υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα του μαγαζιού της που βρίσκεται κοντά στην είσοδο.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα μια εβδομάδα μετά περίπου εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό ο οποίος γνώριζε για το περιστατικό με τον δημοσιογράφο φαινόταν εκνευρισμένος ο οποίος δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό. Όπως χαρακτηριστικά είπε η μάρτυρας, της είπε για τον δημοσιογράφο "αυτοί θα μας καταστρέψουν". Κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης η μεν πολιτική αγωγή έκανε λόγο για την αδράνεια της αστυνομίας να αναζητήσει το υλικό η δε υπεράσπιση αναφέρθηκε στην αδιαφορία που επέδειξε η ίδια η μάρτυρας να συνδράμει στις έρευνες για τη δολοφονία.

H δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή