10 style icons που έδωσαν το όνομά τους σε εμβληματικές τσάντες

10 style icons που έδωσαν το όνομά τους σε εμβληματικές τσάντες

Ήταν οι μούσες που ενέπνευσαν τους σχεδιαστές. Εκείνες οι γυναίκες που με το εκτόπισμά τους επηρέασαν τη μόδα και αποτέλεσαν παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες. ''Βάφτισαν'' διαχρονικά μοντέλα και έμειναν στην ιστορία.

Birkin

H τσάντα "Birkin" της Hermes είναι εμπνευσμένη από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin μετά από μία συνάντηση της ίδιας με τον διευθυντή της εταιρείας Jean-Louis Dumas σε ένα αεροπλάνο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η τσάντα της Birkin άνοιξε και τα περιεχόμενα χύθηκαν στο πάτωμα. Με αυτή την αφορμή η Jane Birkin του είπε πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς μία καλή δερμάτινη τσάντα για τα σαββατοκύριακα και έτσι εκείνος σχεδίασε τη 'Birkin' προς τιμήν της. Αν και η ίδια έχει ζητήσει να μετονομαστεί ή τσάντα, παραμένει μία από τις πιο γνωστές στο χώρο της μόδας.

Αlexa

Inspiration... #AlexaChung #AlexaBag #Mulberry 🍌

A photo posted by Banana Club®🍌 (@bcbrecho) on

H 'Alexa' της εταιρείας Mulberry πήρε το όνομά της από το μοντέλο-παρουσιάστρια-συγγραφέα και fashion icon, Αlexa Chung, η οποία έγινε και η best-selling τσάντα του brand απ' όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2009. Φυσικά, η Chung έχει φωτογραφηθεί να κυκλοφορεί με τη συγκεκριμένη τσάντα σε διάφορες εμφανίσεις, πράγμα που εκτόξευσε τις πωλήσεις από τη πρώτη μέρα.

Jackie

H συγκεκριμένη τσάντα, ανήκει στον οίκο Gucci και ενώ αρχικά έφερε το όνομα 'Bouvier', αργότερα μετονομάστηκε σε 'Jackie' αφού η κυρία Kennedy εμφανιζόταν ανελλιπώς με αυτήν και την έκανε το σήμα κατατεθέν της.

SC

Αγαπημένη φίλη του τότε creative director της Louis Vuitton, Marc Jacobs, η τσάντα του οίκου που φέρει τα αρχικά της Sofia Coppola, δημιουργήθηκε.. Τυχαία. Όταν η Coppola επισκέφθηκε ένα workshop του οίκου με σκοπό να αγοράσει μία τσάντα, κατέληξε να σχεδιάζει τη δική της και έτσι γεννήθηκε η 'SC'.

Sofia

H Sophia Loren λέγεται πως είναι η έμπνευση πίσω από τη τσάντα του σχεδιαστή Salvatore Ferragamo, εξαιτίας της στενής φιλίας της μαζί του.

D-bag

M A M A

A photo posted by マ ッ ク ス (@maxkeyman) on

H πριγκίπισσα Diana εθεάθη σε πάρα πολλές εμφανίσεις της να κρατά την αγαπημένη της Tod's τσάντα και έτσι μετά το θανατό της, ο οίκος τη μετονόμασε σε 'D-bag'.

Κelly

The “Kelly” bag is named after the actress Grace Kelly #gracekellybag #gracekelly #hermes #kelly

A photo posted by Nada Alsadhan 🔮 (@nadamohsad7) on

Λέγεται πως η γνωστή σε όλους, Grace Kelly, 'ερωτεύθηκε' τη συγκεκριμένη τσάντα του οίκου Hermes αφού η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας To Catch A Thief, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Kelly, της την έδειξε πρώτη φορά για χάρη του ρόλου. Αυτό που ακολούθησε ήταν η Grace Kelly να την κρατά σε σχεδόν κάθε της δημόσια εμφάνιση και χαρακτηριστικά να 'κρύβει' την μικρή της κοιλιά όταν έμεινε έγκυος με το πρώτο της παιδί. Το 1977, η τσάντα μετονομάστηκε σε 'Kelly' καθώς το αρχικό της όνομα ήταν 'Sac à dépêches'.

Amal Clooney

H Αmal Clooney εκτός απ' ότι είναι το άλλο μισό ενός από τους πιο πολυπόθητους πρώην-εργένηδες του Hollywood, κατάφερε να κάνει κι άλλη μία επιθυμία κάθε fashionista πραγματικότητα. Μετά από πολλές εμφανίσεις με μία από της τσάντες του Ιταλικού οίκου Ballin, ο οίκος μετονόμασε τη συγκεκριμένη μετά από την επιτυχημένη δικηγόρο.

Cara Delevingne

H Βρετανίδα Cara Delevingne, ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα των τελευταίων χρόνων, καλέστηκε να συνεργαστεί με τον οίκο Mulberry και σχεδίασε μία σειρά από τσάντες 'rucksacks' η οποία σειρά βγήκε στην αγορά το Σεπτέμβριο του 2015. Φυσικά, όλες φέρουν το όνομα της.

Del Rey

Όπως και με την 'Alexa', η Lana Del Rey βρήκε το όνομά της να κυκλοφορεί σε τσάντα του οίκου Mulberry το 2012 αφού η ίδια τη φορούσε συνέχεια κάνοντάς τη σήμα κατατεθέν της και εκτοξεύοντας τις.

Της Αφροδίτης Σακκά

Πηγή: Ladylike