ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/11/2015 05:22 EET | Updated 07/11/2015 05:44 EET

Ιδιότυπο ρόλο στην επίθεση του Κουμουτσάκου είχε αναλάβει ο νεαρός που φαίνεται να προστατεύει τον βουλευτή

Έναν ιδιότυπο ρόλο στην επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, είχε αναλάβει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 24χρονος που συνελήφθη στο Ίλιον.

Ο νεαρός εμφανίζεται σε βίντεο να επιχειρεί να προστατέψει τον βουλευτή και παράλληλα να συνεννοείται με τον ψηλό άνδρα που φορά καπέλο, προκειμένου να κατευθύνει τον κ. Κουμουτσάκο προς συγκεκριμένο σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση.

Ο εύσωμος 24χρονος, ο οποίος εμφανίζεται να αγκαλιάζει τον βουλευτή για να τον προστατέψει, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε συγκεκριμένο ρόλο στο σχέδιο επίθεσης και διαπόμπευσης του πολιτικού προσώπου.

Ακόμη και ο ίδιος ο βουλευτής είπε στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τον ρόλο του συγκεκριμένου νεαρού, αν δηλαδή τον προστάτευε ή το αντίθετο, επισημαίνοντας ότι ήταν παράξενη η στάση του καθώς τον καθυστερούσε να απομακρυνθεί σύντομα από εκεί.

Ο 24χρονος ισχυρίζεται ότι προστάτευε τον βουλευτή και αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση.

Από τον τρόπο δράσης, φυγής και απόκρυψης τον δραστών, αναδεικνύεται ένα «οργανωμένο σχέδιο» επίθεσης ή μία «εμπειρία βίαιων τραμπουκισμών», όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, καθώς διαπιστώνουν πως οι ύποπτοι κρύβονται για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία και να κατασκευάσουν ένα πειστικό άλλοθι, όπως επιχείρησε να κάνει και ο 24χρονος.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει ακόμη τέσσερα άτομα που ανήκουν σε ακροδεξιό «πυρήνα» του Μενιδίου. Πρώτα τον νεαρό που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον βουλευτή, ο οποίος είναι «σεσημασμένος» για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και δημοσίων προσώπων όπως και για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού. Ένας ακόμη ύποπτος έχει αντίστοιχο ποινικό παρελθόν, ενώ δύο ακόμη άτομα ανάμεσα στα οποία και μία γυναίκα, που σκίζει το σακάκι του βουλευτή δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Την ίδια ώρα, ο «γυμναστής», υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέδιδαν αρχικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην βάναυση επίθεση εναντίον του βουλευτή παρουσίασε ισχυρό άλλοθι, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος όπως και επτά ακόμη άτομα, που είχαν προσαχθεί μαζί του.

Ο γυμναστής των ΤΕΦΑΑ υποστήριξε πως την ώρα της επίθεσης εκείνος έπαιζε ποδόσφαιρο και δεν βρισκόταν στην συγκέντρωση, κάτι που επιβεβαίωσαν πολλοί μάρτυρες. Οι αστυνομικοί από την άλλη πλευρά δεν είχαν καμία κατάθεση, ούτε από αστυνομικούς των ΜΑΤ που ήταν εκεί, καθώς δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπό του κάποιον από τους δράστες. Ακόμη και οι οδηγοί των πέντε λεωφορείων που μετέφεραν άτομα από το Μενίδι, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι δράστες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς, δεν αναγνώρισαν ανάμεσα στους επιβάτες, τον ύποπτο «γυμναστή».

Στο μεταξύ ο κ. Γ. Κουμουτσάκος υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών κατά παντός υπευθύνου, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή τη σύλληψη των δραστών, των υποκινητών και καθοδηγητών της φασιστικής επίθεσης εναντίον του, λαμβάνοντας από τον κ. Τόσκα τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

Sponsored Post