Τσίπρας: Όπως τηρήσαμε τη δέσμευσή μας για τη Δραπετσώνα, έτσι θα προστατεύσουμε την α' κατοικία

Τσίπρας: Όπως τηρήσαμε τη δέσμευσή μας για τη Δραπετσώνα, έτσι θα προστατεύσουμε την α' κατοικία
ATHENS, GREECE - 2015/09/20: The building of the Headquarters of Syriza party. (Photo by Kostas Pikoulas/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
ATHENS, GREECE - 2015/09/20: The building of the Headquarters of Syriza party. (Photo by Kostas Pikoulas/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Τη διαβεβαίωση ότι θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία των αδυνάτων έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους με στόχο τη Δευτέρα στο Eurogroup να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 3 μ.μ. υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποχώρησε περίπου δύο ώρες αργότερα για να συμμετάσχει σε σύσκεψη εργασίας με το οικονομικό επιτελείο.

«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση - βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή - ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Υπογράμμισε δε: «Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων.

Επίσης, για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση στο θέμα της α' κατοικίας

Υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και υπέρ της συγκρότησης ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος για τους πρόσφυγες, τάσσεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σημερινή, πολύωρη συνεδρίασή της.

Ως προς το πρώτο θέμα, η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, προσθέτει, ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι.

Η Πολιτική Γραμματεία στηρίζει την κυβέρνηση «στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών» και προσθέτει ότι θεωρεί «απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Για το προσφυγικό, η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «εξελίσσεται μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπου αντιπαρατίθενται από τη μία πλευρά, η αντίληψη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά, η αντίληψη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της ύψωσης φρακτών».

Πρώτο μας μέλημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να είναι η σωτηρία των ανθρώπων από τα παγωμένα και ολοένα πιο αγριεμένα νερά του Αιγαίου και η ασφαλής δίοδος των προσφύγων και των παιδιών τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η ΠΓ, «το κόμμα μας θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης, ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος».

Δημοφιλή