Το πιο τέλειο τηγανιτό αβγό από τα χεράκια διάσημων σεφ

Το πιο τέλειο τηγανιτό αβγό από τα χεράκια διάσημων σεφ
instagram

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς με τα αβγά και είναι όλα τους υπέροχα. Αβγά μάτια, βραστά, ποσέ, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να τα απολαύσουμε. Και εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δοκιμάσει όλα, τρεις γνωστοί σεφ έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα με έναν νέο τρόπο μαγειρέματος του αβγού. Ο Anthony Bourdain, ο Eric Ripert και ο Jose Andres, ισχυρίζονται ότι το τηγάνισμα του αβγού μέσα σε ελαιόλαδο είναι ο καλύτερος τρόπος για να το φάτε.

Όχι, μην πάει το μυαλό σας στα αβγά που έχετε συνηθίσει. Αυτό το αβγό σερβίρετε στο εστιατόριο του Jose Andres και το έχει ονομάσει «Olive Oil Fried Egg».

Dear Friend @chefjoseandres sharing the Art of fried egg...Very impressive

A video posted by Eric Ripert (@ericripert) on

Για να το ετοιμάσετε, σπάτε ένα αβγό μέσα σε ένα τηγάνι που έχει μία γενναία ποσότητα ελαιόλαδο και έχει «κάψει» σε μέτρια φωτιά. Σηκώνετε το τηγάνι από τη μία μεριά, ώστε το ελαιόλαδο να δημιουργήσει μία «πισίνα» και με ένα κουτάλι περάστε το ελαιόλαδο πάνω από το αβγό μέχρι να τηγανιστεί και να γίνει ένα τραγανό ρολό.

Ο Jose Andres αναφέρει ότι όλη τη ζωή έψαχνε ένα τρόπο για να βρει το τέλειο αβγό και τώρα το βρήκε! Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Αυτό το πιάτο είναι ταπεινό. Γιατί να χρειαζόμαστε κάτι πιο περίπλοκο;»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.