ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2015 14:37 EET | Updated 09/11/2015 18:04 EET

Υπό κατάληψη το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Δεν παρακολουθούν μαθήματα μουσικής

Sooc/ φωτογραφία αρχείου

Την κατάληψη της σχολικής τους μονάδας από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι μαθητές του Mουσικού Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Οι μαθητές αιτούνται την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών μουσικής, δεδομένου ότι από την αρχή της σχολικής περιόδου, υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση τους που αφορά στη μουσική παιδεία και μάλιστα στα μαθήματα επιλογής.

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει υποβληθεί σχετικό υπόμνημα στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ανδρέα Ταξάκη, και δεδομένου ότι σχετικό πρόβλημα έρχεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια με την αρχή της σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα των αναπληρωτών παραμένει, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η κατάληψη των μαθητών.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ενώ έλαβαν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την προηγούμενη εβδομάδα, και ενώ είχαν ενημέρωση σχετική με την κάλυψη των καθηγητών μουσικής, εντούτοις δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Οι μαθητές θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αυτό που επισημαίνουν όμως είναι ότι τα κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά τη μουσική, όσο υπάρχουν τόσο δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Επίσης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου επαναφέρουν το ζήτημα του κτιριακού προβλήματος, δεδομένου ότι ο χώρος που στεγάζεται το σχολείο σε συνάρτηση με την αύξηση των μαθητών του δημιουργεί τις ευνόητες δυσλειτουργίες.

Επανειλημμένως γονείς μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τις ελλείψεις, ενώ η κατάσταση εντείνεται όποτε χρειαστεί κάποιες αίθουσες να έχουν πολλαπλή χρήση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης: