Λάμπρου: Προσπάθεια σπίλωσής μου και του ΣΥΡΙΖΑ

Λάμπρου: Προσπάθεια σπίλωσής μου και του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Συνεχίζονται οι «μετασεισμοί» από τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, με τον Πάνο Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων του Mega.

«Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών» δήλωσε ο κ. Λάμπρου.

«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας και να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας» συνεχίζει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων - και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος - εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

Σημειώνεται ότι, όπως μετέδωσε το Mega, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ, δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν φτάσει στο σημειο όχι μόνο να αποφασίζουν για μεταθέσεις και μετατάξεις αστυνομικών, αλλά και για την τύχη της θητείας του Γιάννη Πανούση.

Δημοφιλή