Nick Verreos: O Έλληνας σχεδιαστής μόδας που έχει ντύσει την Beyoncé και την Katy Perry

Nick Vereos: O Έλληνας σχεδιαστής μόδας που έχει ντύσει την Beyoncé και την Katy Perry

O Nick Verreosείναι το παιδί ενός ελληνοαμερικανού διπλωμάτη και μιάς γοητευτικής κοσμοπολίτισσας μητέρας από τον Παναμά. Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1967 στο Σαιντ Λούις στο Μιζούρι. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο UCLA μελετώντας Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, αλλά κάποια στιγμή έστρεψε το ενδιαφέρον του στο σχεδιασμό ρούχων. Συνέχισε με σπουδές στο Fashion Institute of Design & Merchandising απ' όπου και αποφοίτησε με ένα πτυχίο στο Σχέδιο Μόδας. Αμέσως μετά πήγε στην Νότια Καλιφόρνια, όπου εργάστηκε στη βιομηχανία της μόδας για 10 χρόνια. Το 2001 μαζί με τον επιχειρηματικό συνέταιρο και σύντροφό του, David Paul ίδρυσε τη δική του σειρά ρούχων με ονομασία «Nikolaki». Διάσημες τραγουδίστριες, ηθοποιοί και μοντέλα όπως η Beyoncé, η Katy Perry, η Carrie Underwood και η Heidi Klum έχουν φορέσει τα βραδινά και cocktail φορέματα που έχει σχεδιάσει.

Ως τηλεοπτική προσωπικότητα, έχει υπάρξει κριτής στην εκπομπή «Project Runway», ενώ έχει εμφανιστεί ως σχολιαστής στα κανάλια E! Entertainment, Style Network, NBC και CNNInternational.

Με δικά του λόγια

Οι παιδικές αναμνήσεις

«Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι τους γονείς μου να πηγαίνουν σε δεξιώσεις της Πρεσβείας. Η μητέρα μου έφτιαχνε τα μαλλιά της κότσο, φορούσε σκουλαρίκια με μεγάλους κρίκους και μακρύ φόρεμα. Ο πατέρας μου φορούσε σμόκιν με μαντήλι στο πέτο. Ήταν και οι δύο τόσο κομψοί, σικ και όμορφοι. Το μόνο που ήθελα ήταν να κάθομαι στο πάτωμα και να τους ζωγραφίζω. Ήταν περίεργο γιατί ενώ τα άλλα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, εγώ ζωγράφιζα φορέματα».

Η καριέρα

«Πήγα σε σχολή μόδας και 2 χρόνια μετά την αποφοίτησή μου άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί δεν είμαι ένας σπουδαίος σχεδιαστής; Γιατί δεν είμαι πετυχημένος; Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν έτοιμος, ήμουν τόσο ανώριμος, τόσο ερασιτέχνης, έκανα τόσα λάθη. Μου πήρε 10 χρόνια για να δημιουργήσω τη δική μου σειρά ρούχων “NIKOLAKI" η οποία αποτελείται από βραδινά φορέματα και τουαλέτες».

Η έμπνευση από την Ελλάδα

«Στις τελευταίες μου διακοπές στην Ελλάδα εμπνεύστηκα πάρα πολύ από τα χρώματα τις βουκαμβίλιες, τα δέντρα, τις σκεπές των σπιτιών, τη Μύκονο, τους ανεμόμυλους, τα πάντα. Βρήκα αυτό το ύφασμα που για μένα απεικονίζει σαν καλειδοσκόπιο όλα αυτά που βλέπω οδηγώντας το σκούτερ μου στη Μύκονο, από τη χώρα μέχρι την παραλία. Έχω επηρεαστεί πολύ από τα Ελληνικά γλυπτά, τη Μεσόγειο, την εικόνα της θεάς Αθηνάς».

Ο στόχος του

«Προσωπικά, αν μπορώ να κάνω μια γυναίκα να νοιώσει έτσι, μέσα από ένα ρούχο, μέσα από κάτι ασήμαντο όπως η μόδα αν μπορέσω να την κάνω να αισθανθεί καλύτερα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να νοιώσει όμορφη τότε έχω κάνει καλά τη δουλειά μου».

Δείτε το επόμενο επεισόδιο του Greeks Gone West την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου