ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/11/2015 11:33 EET | Updated 09/11/2015 16:10 EET

LiveBlog: To Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου

The European Union

Με τα ανοικτά ζητήματα να παραμένουν ανοικτά, συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, το Eurogroup, στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι παρά τις μαραθώνιες και διαδοχικές τηλεδιασκέψεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, τα αδιέξοδα δεν ξεπεράστηκαν -με κυριότερο τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας- δεν δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευσης της δόσης. Αντίθετα, αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει καταγράψει η Ελλάδα, αλλά για την εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Για θετικό κλίμα που επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς και για αναγνώριση της προόδου στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι εκκρεμότητες που απομένουν θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα, σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, και θα επικυρωθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Eurogroup

Photo gallery See Gallery