Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για «κόκκινα δάνεια» στον απόηχο του Eurogroup αλλά και για το προσφυγικό

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για «κόκκινα δάνεια» στον απόηχο του Eurogroup αλλά και για το προσφυγικό
sooc

Τα «κόκκινα» δάνεια, όπως και το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης πρόκειται να τίθενται επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας με την κυβέρνηση να προσπαθεί να επικοινωνήσει ένα αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκκρεμότητες θα κλείσουν γρήγορα και η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η επίμονη θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών δεν οδήγησε σε εκτροχιασμό τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ενώ φαίνεται να θεωρεί πως η πολιτική διαπραγμάτευση έπιασε τόπο και ότι η προεργασία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Μαξίμου με την ενδελεχή ενημέρωση των ευρωπαίων αξιωματούχων που επισκέφθηκαν την Αθήνα λειτούργησε ενισχυτικά για την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου πρόκειται να αναζητηθεί μια καταληκτική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ούτως ώστε τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, να κλείσει η μεγάλη εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης.

Το Μαξίμου δηλώνει ότι οι εκκρεμότητες θα κλείσουν κατά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου και θα επικυρωθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα πριν από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν πως τα 2 δισ. θα εκταμιευθούν τα επόμενα 24ωρα και ομοίως θα απελευθερωθούν τα 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δημοφιλή