Αναστάτωση στην ΕΛ. ΑΣ.. Μετά τις καταγγελίες Πανούση αποπέμφθηκε ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων

Αναστάτωση στην ΕΛ. ΑΣ.. Μετά τις καταγγελίες Πανούση αποπέμφθηκε ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων
Eurokinissi/Νίκος Τόσκας

Αναστάτωση επικρατεί στο εσωτερικό της ελληνικής Αστυνομίας μετά την αιφνίδια αποπομπή του διοικητή της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Τόσκας διαβίβασε το σχετικό αίτημά του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητώντας την αντικατάσταση του κ. Σταύρου Σταυρόπουλου και όπως έγινε γνωστό σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειαςο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ.. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

Η αποπομπή Σταυρόπουλου θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς μια ημέρα νωρίτερα ο κ. Πανούσης είχε δηλώσει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων θα θεωρηθεί προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών τους στις απειλές που δέχοται κατά της ζωής του, αλλά και για τις σοβαρές κατηγορίες γύρω από τις υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του. Αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάνουν λόγο για έναν ικανότατο αξιωματικό και η αποχώρησή του γεννά ερωτήματα.

Αντιδράση από το Ποτάμι

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι ασκεί έντονη κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αιφνίδια αποπομπή του διοικητή της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Αδιάφθορων) καταργείται με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Ως αρχηγός του τμήματος ανθρωποκτονιών επί εννιά χρόνια ο Σταυρόπουλος συγκρούστηκε με το οργανωμένο έγκλημα, διαλεύκανε δύσκολες υποθέσεις και πέτυχε την εξιχνίαση όλων των απαγωγών. Ως Διευθυντής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασε σε σημαντικά επίπεδα απόδοσης συγκρουόμενος, αυτή τη φορά όχι μόνο με εγκληματίες αλλά και με σκοτεινά πρόσωπα της κυβερνητικής εξουσίας. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ελπίζαμε ότι θα κάνουν την κυβέρνηση να μεριμνήσει, να αυξήσει τους ελέγχους και να αντιμετωπίσει τη δράση των παρακρατικών κύκλων. Αντ” αυτού, έδιωξαν τον Σταύρο Σταυρόπουλο.»

Δημοφιλή