Οι συνομιλίες-«φωτιά» από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. για Πανούση: «Πουλημένοι μας κοροϊδέψατε. Ο π... ο Πανούσης κάνει ότι θέλει»

Οι συνομιλίες-«φωτιά» από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. για Πανούση: «Πουλημένοι μας κοροϊδέψατε. Ο π... ο Πανούσης κάνει ότι θέλει»
SOOC

Συνομιλίες-«φωτιά» που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορουμένους για τρομοκρατία περιέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδεικτική είναι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Πανούσης, η συνομιλία που καταγράφηκε το Μάρτιο του 2015, περίοδο κατά την οποία μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση της διάταξης για βίαιη λήψη DNA:

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Μην ανησυχείς. Εμείς το είπαμε θα φέρουμε νόμο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Να τα τελειώνουμε όλα αυτά. Και για τον Σάββα (Ξηρό) και για το θέμα με το DNA».

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: «Εμείς θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας και θα το πάμε μέχρι τέρμα».

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Είπαμε θα γίνει νομοθέτημα. Αυτό έχει τελειώσει».

Την ίδια περίοδο βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τα ίδια αιτήματα. Ο κ. Πανούσης φέρεται να κατέθεσε δεύτερη συνομιλία που καταγράφηκε από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. λίγες ημέρες αργότερα από την πρώτη.

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: (Εκνευρισμένος) Τι γίνεται γιατί δεν προχωράμε; Δεν γίνεται τίποτα.

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπεις δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε και τον… υπερ-υπουργό (Πανούσης). Και αυτός δεν είναι και δικός μας.

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: (Βρίζει τον Γιάννη Πανούση εκτοξεύοντας και απειλές κατά της ζωής του).

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε αλήτες. Πουλημένοι είστε και εσείς και αυτός ο π…… ο Πανούσης κάνει ότι θέλει.

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: (Συνεχίζει να αποδίδει ευθύνες για την καθυστέρηση των «συμφωνηθέντων» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, και τις προσπάθειες που γίνονται για την απομάκρυνσή του).

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που «δείχνει» ο Πανούσης στις παραπάνω συνομιλίες είναι μέλος της Κ.Ε. και συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, σε κινήματα υπεράσπισης ανέργων, μεταναστών, Ρομά, αστέγων, θυμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ είναι μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων».

Δημοφιλή