Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά Τόσκα και Παρασκευόπουλου

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά Τόσκα και Παρασκευόπουλου
eurokinissi

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελέως του Αρειού Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη μπαίνει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη κατά παντός υπευθύνου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τοσκας σχετικά με τις καταγγελίες Πανούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν πρόκειται να προχωρήσει στην διενέργεια δικαστικής έρευνας για την υπόθεση, μέχρι οι δυο υπουργοί να προσκομίσουν σχετικά έγγραφα που δεν έφεραν σήμερα μαζί με τη μήνυση τους.

Κάτι τέτοιο όπως διευκρινίστηκε από πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα Τετάρτη.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πήγες τόσο η αναφορά του κ. Πανούση όσο και η μήνυση των δύο υπουργών θα συσχετισθούν και θα διερευνηθούν από κοινού από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επίσης θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών όσων μετέδωσαν τους διαλόγους για την υπόθεση Πανουση.

Την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών ο Πανούσης

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή, έπειτα από αίτημα που είχαν υποβάλει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αξίζει να σημειωθεί οτι από την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Επιτροπή θα κριθεί αν είναι αναγκαίο ή μη, η κλήτευση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση μεταξύ της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης, που υποστήριζαν την ανάγκη άμεσης κλήτευσης όχι μόνο των δύο υπουργών, αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, καθώς και του πρώην μετακλητού υπαλλήλου του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Λάμπρου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να είχε συνομιλίες με κρατούμενους στις φυλακές.

Δημοφιλή