Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση έπειτα από τις καταγγελίες Πανούση. Στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης και στελέχη της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση έπειτα από τις καταγγελίες Πανούση. Στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης και στελέχη της κυβέρνησης
Eurokinissi

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνουν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και τους διαλόγους που κατάγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων, είτε ποινικών, είτε ανθρώπων που κατηγορούνται για τρομοκρατία και κάνουν απειλητικές αναφορές στο πρόσωπο του κ. Πανούση.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου αναμένεται να συναντηθούν με την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να συζητήσουν τις καταγγελίες που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Πανούσης.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το Real.gr, δηλώνουν ότι θίγονται από τους διαλόγους που μεταδίδονται και που περιλαμβάνονται, όπως υποστηρίζεται, στον φάκελο που κατέθεσε ο πρώην υπουργός στην εισαγγελία και προσανατολίζονται να καταθέσουν αγωγές κατά συγκεκριμένων προσώπων, ορισμένοι πιθανότατα και κατά δημοσιογράφων ή και του ιδίου του κ. Πανούση.

Ενδεικτικό της κατάσταση είναι η προαναγγελία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega, εξαιτίας ενός περιστατικού που συνέβη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ίδια, ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων αναφορικά με το θέμα του κ. Πανούση και κάποιους διαλόγους που παρουσιάστηκαν. Ωστόσο όπως υποστηρίζει, δεν της το επέτρεψαν.

«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης.

Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση «γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;»

Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν»

αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Γεροβασίλη

Νωρίτερα ο κ. Πανούσης είχε δεχθεί αρνητικά σχόλια από πρώην συναδέλφους του και κορυφαία κομματικά στελέχη όπως του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου και του Γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λάμπρου.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλο χθες Τρίτη όταν σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά πόσον έχουν βάση οι καταγγελίες Πανούση, δήλωσε: «Γράφει ένα μυθιστόρημα και έχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».

«Υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” με αποκάλεσαν “κατά φαντασίαν... Πρωθυπουργό”. Βλέπω υπουργούς να λένε ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Εδώ υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα μαζί τα γράφουν αυτά που λένε;» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Πανούσης, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση γύρω από τις καταγγελίες του.

Δημοφιλή