Εικόνες Μεσαίωνα: Κλινική υπόσχεται τη "θεραπεία" της ομοφυλοφιλίας κάνοντας ηλεκτροσόκ σε ανθρώπους

Εικόνες Μεσαίωνα: Κλινική υπόσχεται τη "θεραπεία" της ομοφυλοφιλίας κάνοντας ηλεκτροσόκ σε ανθρώπους

Ένα σοκαριστικό βίντεο του Channel 4 δείχνει πως στην Κίνα υπάρχουν ακόμα νοσοκομεία που υπόσχονται στους ασθενείς τους να τους θεραπεύσουν από την ομοφυλοφιλία, υποβάλλοντάς τους σε ηλεκτροσόκ.

Μπορεί στην Κίνα να έχουν σταματήσει εδώ και 15 χρόνια να θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ψυχική ασθένεια ωστόσο υπάρχει μια ψυχιατρική κλινική στην πόλη Tianjin, νότια του Πεκίνο που οι θεράποντες ιατροί υποβάλλουν τους ανθρώπους σε μια σειρά από επώδυνα ηλεκτροσόκ, προκειμένου να αλλάξουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Μιλώντας στην κάμερα ο John Shen, που είναι διευθυντής σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Κίνα υποστηρίζει ότι ακόμα και σήμερα, πολλοί γονείς δεν μπορούν να αποδεχτούν τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους και μπορούν να τα αναγκάσουν να υποβληθούν σε επώδυνες "θεραπείες".

Μιλόντας στην κάμερα ο επικεφαλής ψυχίατρος της κλινικής τονίζει ότι αρχικά υποβάλλουν τους ομοφυλόφιλους σε θεραπείες με παγωμένο νερό στο κορμί τους, προκειμένου ο εγκέφαλος να αρχίσει να απελευθερώνει ορμόνες που θα κάνουν κάποιον να αλλάξει τις προτιμήσεις του.

Εάν δεν πετύχει αυτό, περνούν σε πιο ακραίες θεραπείες υποβάλλοντας τον "ασθενή" σε θεραπείες με ηλεκτροσόκ. Αυτό είναι επώδυνο και σύμφωνα με τον ψυχίατρο της κλινικής ,κόβει μαχαίρι τις ορμές του ομοφυλόφιλου.

Η κάθε συνεδρία στοιχίζει περίπου 800 δολάρια και απαιτούνται σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κλινικής, τουλάχιστον 10 για να «θεραπευτεί» κάποιος.

ΠΗΓΗ: news.com.au

Δημοφιλή