Αυτά είναι τα ψέματα που πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν οι γυναίκες για το σώμα τους

Αυτά είναι τα ψέματα που πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν οι γυναίκες για το σώμα τους
Boxing Girl
Zoonar RF via Getty Images
Boxing Girl

Μία είναι η αλήθεια. Το σώμα σας είναι φανταστικό και εσείς πρέπει να το φροντίζετε και να το αγαπάτε.

1. Το σώμα σας πρέπει να είναι κάπως συγκεκριμένο για να μπορείς να βάλεις μπικίνι. Έχεις σώμα; Έχεις στη ντουλάπα σου μπικίνι; Συγχαρητήρια, μπορείς να βάλεις κι εσύ μπικίνι.

2. Το σώμα σας δεν πρέπει να παράγει υγρά. Η σκέψη ότι το σώμα της γυναίκες είναι πάντα αψεγάδιαστο και ξηρό, εκτός αν έχει περίοδο, είναι εντελώς λάθος. Είναι πολύ φυσιολογικό και υγιές για να μία γυναίκα να έχει υγρά στον κόλπο της. Σε κάποιες συμβαίνει κάθε μέρα, ενώ σε άλλες πιο σπάνια. Αν παρ΄ολ΄αυτά τα υγρά αυτά έχουν περίεργο χρώμα ή οσμή, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Αλλιώς, αποδεχτείτε τα για αυτό που είναι! Δηλαδή, ένα εργαλείο για να διατηρεί τον κόλπο σας υγιή και μακριά από τις μολύνσεις.

3. Το σώμα σας δεν πρέπει να έχει καθόλου τρίχες, εκτός από τα καλοχτενισμένα και φτιαγμένα φρύδια σας. Αν και ζούμε σε μία κοινωνία που στιγματίζει τις γυναίκες που έχουν τρίχες στο σώμα τους, είναι απόλυτα φυσιολογικό να τις έχετε, από τα πέλματα μέχρι το πρόσωπο. Σημασία έχει να τις κάνετε ό,τι θέλετε εσείς, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τις ξεφορτωθείτε όλες ή να τις αφήσετε να οργιάσουν.

4. Το σώμα σας θα ήταν πολύ καλύτερο αν προσέχατε την διατροφή σας. Σίγουρα ένα αβοκάντο είναι πιο θρεπτικό από μία σακούλα γαριδάκια, αλλά είναι σημαντικό να μην στιγματίζουμε τα τρόφιμα σε καλά και κακά.

5. Το σώμα σας μπορεί να είναι τέλειο. Η ιδέα που έχουν οι περισσότερες γυναίκες ότι υπάρχει εκεί έξω ένα σώμα που είναι ιδανικό, αλλά δεν είναι το δικό τους, είναι εξοργιστική. Το σώμα σας δεν θα είναι τέλειο, αν βάλετε στήθος, φουσκώσετε τα χείλη σας, χάσετε 10 κιλά και κάνετε solarium. Το σώμα σας θα είναι «τέλειο για εσάς» αν εσείς πιστέψετε ότι είναι αυτό που πρέπει να είναι.

6. Η νούμερο 1 απειλή για το σώμα σας είναι ο καρκίνος του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι σίγουρα ένας από τους μεγάλους κινδύνους για την υγεία μιας γυναίκας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας ακόμα μεγάλος κίνδυνος για τις γυναίκες ή οι καρδιακές παθήσεις.

7. Το σώμα σας δεν είναι αρκετά καλό για να κάνει σεξ. Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να φτάσετε σε οργασμό δεν έχει να κάνει με το σώμα σας ή ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Για την ακρίβεια, οι γυναίκες μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, αντίθετα με τους άντρες που πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να έρθουν ξανά σε διέγερση.

8. Το σώμα σας δεν είναι δυνατό και δυναμικό. Προσπαθήστε να το πείτε αυτό στην Σερένα Γουίλιαμς ή σε κάποια άλλη αθλήτρια.

9. Ο σκοπός του σώματός σας είναι να κάνετε παιδί. Το γεγονός ότι πολλές γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν ένα παιδί μέσα τους, είναι πραγματικά φοβερό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μία γυναίκα χωρίς παιδιά, είτε από επιλογή, είτε λόγω ιατρικών θεμάτων δεν είναι είναι λιγότερο γυναίκα.

10. Όσον αφορά το σώμα σας, κι άλλοι άνθρωποι μπορούν να έχουν άποψη. Οι γύρω σας μπορεί να πουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα, ούτε και ότι εσείς πρέπει να αναγνωρίζετε αυτά που λένε. Η δική σας φωνή πρέπει να είναι πιο δυνατή από οποιουδήποτε άλλου.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.