Κομισιόν: Το EuroWorking Group θα αποφασίσει για την εκταμίευση πριν από την επόμενη εβδομάδα

Κομισιόν: Το EuroWorking Group θα αποφασίσει για την εκταμίευση πριν από την επόμενη εβδομάδα

Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων και τόνισε ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα ακολουθήσει εξέταση από τους Θεσμούς, και στη συνέχεια θα συγκληθεί το EuroWorking Group για να επικυρώσει την εκταμίευση πριν από την επόμενη εβδομάδα».

«Οι ελληνικές αρχές και οι Θεσμοί συνεχίζουν να εργάζονται μαζί στο πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να επιτευχθούν αποτελέσματα σε όλα τα ζητήματα του προγράμματος. Έχει επιτευχθεί πρόοδος για να ολοκληρώσουμε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα και με την ολοκλήρωση τους οι Θεσμοί θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους. Το Eurogroup έδωσε εντολή στο EuroWorking Group να συνεδριάσει εκ νέου “όχι αργότερα από την αρχή της επόμενης εβδομάδας” έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Ελπίζουμε πως τα μέτρα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες» κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της 5ωρης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και διαπιστώθηκε προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα. Πρόσθεσε δε, ότι στην περίπτωση συμφωνίας, αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα το Euro Working Group, προκειμένου να την επικυρώσει (και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ). Ενώ, η νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να γίνει αμέσως μετά.

Δημοφιλή