Υπεραιωνόβιοι αποκαλύπτουν: Δέκα εκπληκτικοί τρόποι για να ζήσετε μέχρι τα 100

Υπεραιωνόβιοι αποκαλύπτουν: Δέκα εκπληκτικοί τρόποι για να ζήσετε μέχρι τα 100

Το να ζεις μια μακρά και υγιή ζωή δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Μπορεί να πιστεύετε ότι μια καλή διατροφή και η έντονη άσκηση είναι το κλειδί για να ξεπεράσετε τα εκατό σας χρόνια. Στην πραγματικότητα οι αιωνόβιοι έχουν μερικές καλές ιδέες για το πως θα ζήσει κανείς περισσότερα χρόνια.

1. Παγωτό

Το μυστικό μακροζωίας της 108χρονης Virginia Davis είναι ένα μπολ με καλό φαγητό κάθε βράδυ. Στην πραγματικότητα,όπως ανέφερε ο άνθρωπος που τη φροντίζει στη Huffington Post τρώει ένα παγωτό την εβδομάδα. Πρέπει να είναι ένα μεγάλο μπολ.

2.Ποτό

Αυτό ακριβώς δήλωσε πως είναι το μυστικό της Pauline Spagnola στους δημοσιογράφους για τα 100α γενέθλιά της. Για να είμαστε ακριβείς το πολύ αλκοόλ είναι το κλειδί της μακροζωίας. Στα 101α γενέθλιά της ανέφερε ότι καταναλώνει ένα ποτηράκι κάθε μέρα.

3. Λιπαρό πρωινό

Στα 116 της η Susannah Mushatt Jones ξεκινά το πρωινό της απολαμβάνοντας κάτι λιπαρό. Πρέπει να περιέχει μπέικον και αυγά.

4. Αποφυγή Άνδρων

Τον πρόωρο θάνατο προκαλεί η σχέση με το αντίθετο φύλο σύμφωνα με την 109χρονη Jessie Gallan η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους "Οι άνδρες προκαλούν πολλά περισσότερα προβλήματα απ' ότι αξίζουν". Να σημειωθεί ότι η Gallan δεν παντρεύτηκε ποτέ.

5. Ένα αυγό την ημέρα

Ένα αυγό την ημέρα δεν ακούγεται και τόσο άσχημο. Αλλά ένα ωμό αυγό την ημέρα; Σύμφωνα με τον υπεραιωνόβια Emma Morano, καταναλώνει κάθε μέρα ένα ωμό αυγό με αποτέλεσμα να έχει φτάσει πλεόν 115 ετών. Μιλώντας στους New York Times αναφέρει ότι ένας γιατρός της είχε πει ότι πρέπει να τρώει τρία ωμά αυγά την ημέρα.

6. Βρώμη

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο 108χρονος Duranord Veillard ανέφερε ότι ξεκινά την ημέρα του καταναλώνοντας ένα πιάτο βρώμης.

7. Push-Ups

Στα 100 του σήμερα ο Fred Winter λέει ότι ξεκινά την ημέρα του κάνοντας push-ups.

8.Dr. Pepper

Στα 104 της η Elizabeth Sullivan, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πίνει τρία κουτάκια Dr. Pepper την ημέρα.

9. Κίνηση

Το 2011 η 100 ετών Ruth είχε πει στον blogger Ari Seth Cohen ότι το μυστικό της ζωής είναι να κάνει pilates και σηκώνει βάρη.

10.Να συνεχίζεις να εργάζεσαι

UNSTOPPABLE: Felimina Rotundo works 11 hours a day, six days a week at a Buffalo laundromat. She’s also 100 years old, but has no plans to slow down. http://nbcnews.to/1No575f

Posted by NBC Nightly News with Lester Holt on Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Μπορεί να είναι 100 ετών η Felimina Rotundo από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης που εξακολουθεί να εργάζεται 11 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα σε ένα τοπικό καθαριστήριο.

*Το άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από την αμερικάνικη έκδοση της The Huffington Post