ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκε ο νέος προϋπολογισμός της ΕΡΤ. Σε κινηματογραφικές παραγωγές θα αποδοθεί το 1,5%

Sooc

Ο νέος προϋπολογισμός της ΕΡΤ ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και το ακριβές ύψος του δεν έγινε γνωστό.

«Με το νέο προϋπολογισμό δεν θα γίνουμε BBC, θα μπορέσουμε όμως να διαχειριστούμε τη δημόσια τηλεόραση και τους ανθρώπους της με αξιοπρέπεια», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε Λάμπης Ταγματάρχης.

«Μέσα από εκατοντάδες προβλήματα πετύχαμε αυτό που είχαμε βάλει ως στόχο- την αξιοπρέπεια στη διαχείριση της καθημερινότητας» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πεντάμηνο έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί μια εταιρεία, που η λειτουργία της είχε διακοπεί για δύο χρόνια και ήταν, ίσως, το πιο δύσκολο πεντάμηνο της τηλεοπτικής ιστορίας, δεδομένου ότι είχαμε να διαχειριστούμε μία εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση της χώρας, ένα δημοψήφισμα, μία προεκλογική περίοδο, δύο debate, μία εκλογική βραδιά. Δεν νομίζω να έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα σε ένα τόσο μικρό διάστημα από έναν μηχανισμό, ο οποίος δεν ήταν σε ετοιμότητα. Αυτό επιτεύχθηκε χάρις στον πατριωτισμό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, την ανιδιοτέλεια, τη χωρίς ωράριο εργασία, το πάθος τους και τον διακαή πόθο όλων να αποδείξουν πόσο απαραίτητη είναι στην ελληνική κοινωνία η ελληνική δημόσια Τηλεόραση», τόνισε ο κ. Ταγματάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης πως η ΕΡΤ θα τηρήσει απαρέγκλιτα την παροχή του 1,5% του προϋπολογισμού για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Παράλληλα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. Διονύσης Τσακνής και η νέα πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Θεοφανώ Παπαζήση και ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης, ο κ. Ταγματάρχης ανακοίνωσε και τη σύνθεση της Επιτροπής της ΕΡΤ για το 1,5%, η οποία θα εξετάζει όλες τις προτάσεις των δημιουργών και εισηγείται στο Δ.Σ. της ΕΡΤ τα ποσά που θα διατίθενται. Την Επιτροπή απαρτίζουν οι: Κυριακή Μάλαμα, Μισέλ Δημόπουλος, Μένιος Δελιοτζάκης, Γιάννης Τσίρος και Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Κανονισμού υλοποίησης Εσωτερικών Παραγωγών και Προμήθειας Περιεχομένου Προγράμματος. Όπως ανέφερε, «είναι ένας Κανονισμός που πρώτη φορά υιοθετείται από τη δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός οδηγός για να χτίσουμε τίμια και διαρκή σχέση μεταξύ της δημόσιας Τηλεόρασης και των ελεύθερων παραγωγών. Με τον Κανονισμό αυτό ορίζονται με απόλυτο τρόπο οι όροι, το κοστολόγιο, οι διαδικασίες με στόχο ξεκάθαρους κανόνες για όλους και απόλυτη διαφάνεια».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)