Πολυτεχνείο 1973: Η πρώτη ολοκληρωμένη αφηγηματική έκθεση που ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο 1973: Η πρώτη ολοκληρωμένη αφηγηματική έκθεση που ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου
FLIPPRESS

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από 13 έως 29 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη, αφηγηματική έκδοση μνήμης φωτογραφιών, επιλεγμένες από το αρχείο του Βασίλη Καραγεώργου, ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της. Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.

Η εκδοτική εταιρία Flippress είναι κάτοχος και διαχειρίζεται ένα από τα πλουσιότερα και εκτενέστερα αρχεία φωτορεπορτάζ. Η πολύχρονη ταξινόμηση, καταγραφή και επεξεργασία του υλικού αναδεικνύει το ιστορικής αξίας περιεχόμενο που περιλαμβάνει δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες πολλών φωτογράφων και γεγονότων, όπως πολιτικών, κοινωνικών, αθλητικών, καλλιτεχνικών, τοπίων κ.ά. Πιο αναλυτικά, πάνω από 200.000 καρέ (πρωτότυπα αρνητικά φίλμ) αποτυπώνουν σε μεγάλη έκταση ελληνικά και ξένα γεγονότα από το 1964 έως το 2004.

Οι εκδόσεις FLIPPRESS έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε άλμπουμ τα σπάνια αρχεία που αφορούν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973 και οργανώνει θεματικές εκθέσεις για την ανάδειξη όλου του αρχείου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 -14.00

Δημοφιλή