Στην ενίσχυση του προσωπικού των μυστικών υπηρεσιών και της ασφάλειας στα αεροδρόμια θα προχωρήσει η Βρετανία

Ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και της ασφάλειας των αεροδρομίων αποφάσισε ο Ντέιβιντ Κάμερον
Britain's Prime Minister David Cameron arrives to make a statement about the death of Islamic State militant Mohammed Emwazi, known as
Britain's Prime Minister David Cameron arrives to make a statement about the death of Islamic State militant Mohammed Emwazi, known as
ASSOCIATED PRESS

Η Βρετανία θα ενισχύσει το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών της κατά 15% και υπερδιπλασιάσει τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στην αεροπλοία για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των ισλαμιστών, είπε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την Κυριακή.

Σε γραπτή δήλωση από την Τουρκία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο Κάμερον δήλωσε ότι ως μέρος μιας ευρύτερης πενταετούς αναθεώρησης άμυνας και ασφάλειας που θα δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα προσθέσει 1.900 αξιωματικούς στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αλλάξει τη διαδικασία ασφάλειας στις επιβατικές πτήσεις.

Ο τωρινός προϋπολογισμός για ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ (9 εκατ. λίρες) το χρόνο, ποσό που σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τα επόμενα πέντε χρόνια. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε εξειδικευμένο προσωπικό να παρέξει βοήθεια σε διεθνή αεροδρόμια - ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου ταξιδεύουν πολλοί Βρετανοί τουρίστες - σε προσωπικό, υλικό και εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει έρευνα σε τεχνολογίας ανίχνευσης κινδύνων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή