Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο Παρίσι

Και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο Παρίσι στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών
eurokinissi

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών έχει μπει το δεύτερο άτομο που φέρεται από τις γαλλικές Αρχές ως βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και συνδέεται με το νεκρό βομβιστή του οποίου το διαβατήριο βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως διαβεβαιώνουν ότι μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Για το δεύτερο άτομο, που εξετάζουν, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι κατείχε και αυτό συριακό διαβατήριο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπήκε στην Ελλάδα από τη Λέρο στις αρχές Οκτωβρίου όπως και ο συνεργός του, που μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός έξω από το γήπεδο του Παρισιού.

Οι δυο τους είναι πιθανό να ανήκουν στην ίδια αποστολή που οργανώθηκε από τη Συρία για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Επίσης είναι πιθανό και διερευνάται, ότι το δεύτερο άτομο, όπως και ο νεκρός βομβιστής, πήρε το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά και από εκεί με άγνωστο μέχρι στιγμής μέσο κατάφερε να περάσει στο Παρίσι.

Τα δύο ονόματα υπόπτων εστάλησαν από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προς τις ελληνικές μαζί με ακόμα τουλάχιστον εφτά ονόματα υπόπτων, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να πέρασαν στο παρελθόν από την Ελλάδα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημοφιλή