Η έγκυος γυναίκα που κρεμάστηκε από παράθυρο του Μπατακλάν βρίσκει τον άνδρα που την έσωσε μέσω Twitter

Η έγκυος γυναίκα που κρεμάστηκε από παράθυρο του Μπατακλάν βρίσκει τον άνδρα που την έσωσε μέσω Twitter

Σώματα. Κραυγές. Άνδρες και γυναίκες προσπαθούν να ξεφύγουν από την επίγεια κόλαση στην οποία είχε μετατραπεί το θέατρο Μπατακλάν. Οι εικόνες των θυμάτων που δραπετεύουν από τη συναυλία το βράδυ της Παρασκευής θα μείνουν βαθιά ριζωμένες στις ψυχές όλων.

Και πολλοί θα θυμούνται μια συγκεκριμένη έκκληση για βοήθεια. Από μια γυναίκα. Εκείνη που κρεμιόταν από το παράθυρο, μέτρα πάνω από την άσφαλτο φωνάζοντας: «Είμαι έγκυος».

Η γυναίκα, η οποία προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία της, όπως και το μωρό της είναι καλά. Μια από τις στενές της φίλες, η Frans Torreele, είπε πως η έγκυος γυναίκα, τώρα αναζητά τον σωτήρα της.

«Θέλει να ευχαριστήσω όλους όσους τη βοήθησαν, ιδιαίτερα τον άνθρωπο άπλωσε το χέρι του και την βοήθησε να σκαρφαλώσει» είπε στην γαλλική έκδοση της Huffington Post.

Αγαπημένα πρόσωπα της γυναίκας, έγραψαν και δημοσίευσαν μια αγγελία, ελπίζοντας να βρουν τον σωτήρα της φίλης τους. «Θα μπορούσε να την γράψει και η ίδια αλλά δεν θέλει να εκτεθεί αυτή, έχει ανάγκη να ξεκουραστεί».

Η αγγελία δημοσιεύτηκε το βράδυ της Κυριακής και αναρτήθηκε σε πολλούς λογαριασμούς στο Twitter. Και όπως φαίνεται η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς.

Ο ήρωας βρέθηκε και είναι καλά

«Χάρη στις αναρτήσεις στο Twitter, ο αδελφός του ανθρώπου που τη βοήθησε έστειλε ένα email», ανέφερε η Torreele. «Μίλησα με τη φίλη μου για να είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για το σωστό άτομο και αντάλλαξαν τηλέφωνα. Και εκείνος είναι καλά και αυτό ήταν πάνω απ' όλα αυτό που μας ενδιέφερε να μάθουμε».

Όπως και η έγκυος γυναίκα, την οποία έσωσε, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Σώθηκε χάρη χάρη σε μικρές απλές κινήσεις. Ο σωτήρας της, παρά την τρέλα που επικρατούσε, την πρόσεξε. Και αυτές οι μικρές κινήσεις κατάφεραν μεγάλα πράγματα» λέει η Torreele. «Αυτό είναι που θέλει η φίλη μου να καταλάβει ο κόσμος. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς απλά κρατώντας ένα χέρι, ή βάζοντας ένα χέρι στον ώμο μπορεί κανείς να σώσει τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ευχαριστήσουν ο ένας τον άλλο, θα πρέπει να κρατήσει ο ένας το χέρι του άλλου».

Το κείμενο αυτό βασίστηκε σε δημοσίευμα της γαλλικής έκδοσης της Huffington Post και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή