Τζιτζικώστας: Με τη στάση της η κυβέρνηση κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα σε πύλη τρομοκρατών

Τζιτζικώστας: Με τη στάση της η κυβέρνηση κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα σε πύλη τρομοκρατών

«Μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τα δεδομένα άλλαξαν και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Οι τζιχαντιστές σπέρνουν τον τρόμο και απειλούν πλέον τον τρόπο ζωής μας. Η ασφάλεια και η ελευθερία είναι σήμερα το κορυφαίο ζήτημα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες» δήλωσε μεταξύ άλλων από τα Χανιά όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη ο υποψήφιος για την προεδρία κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για το τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών. .

Η παγκόσμια κοινότητα, συνέχισε ο κ. Τζιτζικώστας, δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή.

«Πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τους τρομοκράτες. Ειδικά για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χώρα μας είναι πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών». Τόνισε και πρόσθεσε πως το πρόβλημα μεγαλώνει εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τη διακηρυγμένη πολιτική ανοιχτών θυρών. Με τη χαλαρή και ιδεοληπτική του στάση απέναντι στα ζητήματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την κυβέρνηση που μήνυσε τον μοναδικό Υπουργό της που τόλμησε να μιλήσει για ασφάλεια. Με τη στάση τους μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και υπάρχει ο κίνδυνος να τη μετατρέψουν και σε πύλη εισόδου τρομοκρατών».

Ο κ. Τζιτζικώστας, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει πρώτα και κύρια να διαφυλάξει αποτελεσματικά τα εθνικά σύνορα και προσθέτει:«Πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσουμε τα κέντρα φιλοξενίας, ώστε οργανωμένα να ολοκληρώνεται ο έλεγχος και ταχύτατα οι πρόσφυγες να προωθούνται στις χώρες που θέλουν να καταλήξουν».

Όσον αφορά στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, σημειώνει ότι πρέπει να διεκδικήσει: Την άμεση ενεργοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής όλων όσοι δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες.

«Οφείλει επίσης να ασκήσει πίεση στην Τουρκία να αποδεχθεί τη δημιουργία hot spots, δηλαδή σημείων ελέγχου στο έδαφός της και κοντά στα σύνορα με Συρία» καταλήγει.

Δημοφιλή