ΔΙΕΘΝΕΣ
16/11/2015 14:17 EET | Updated 15/01/2016 08:03 EET

Οι Σέρβοι συνέλαβαν πρόσφυγα με συριακό διαβατήριο στο ίδιο όνομα με αυτό που βρέθηκε πάνω στον βομβιστή του Παρισιού

ASSOCIATED PRESS
A Croatian police officer helps people board a train at the station in Sid, about 100 km west from Belgrade, Serbia, Tuesday Nov. 3, 2015. Serbia and Croatia have launched a direct train transfer of migrants from one country to another so asylum seekers no longer have to wait long hours outside in the cold. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε έναν μετανάστη που είχε στην κατοχή του συριακό διαβατήριο με το ίδιο όνομα με αυτό που ανακαλύφθηκε στο Παρίσι σε ένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Blic.

"Το έγγραφο, το οποίο περιείχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα, αλλά διαφορετική φωτογραφία, ανακαλύφθηκε το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο και το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του κρατείται για να ανακριθεί", αναφέρει η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται πηγή.

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλει προς το παρόν να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η υπόθεση με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα σε βομβιστή-αυτοκτονίας στο Παρίσι δεν είναι όπως φαίνεται

Ένα συριακό διαβατήριο, στο όνομα του Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, 25 ετών, βρέθηκε στο Stade de France. Ένας μετανάστης, που είχε στην κατοχή του αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο. Κατέθεσε αίτημα ασύλου στη Σερβία, στο κέντρο υποδοχής του Πρέσεβο (νότια Σερβία), και τα ίχνη του χάθηκαν στην Κροατία.

Το όνομά του είναι άγνωστο στις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Οι ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα συμπεράσματα που μπορεί να εξαχθούν απ' αυτή την ανακάλυψη: το διαβατήριο είναι άραγε γνήσιο; Μπορεί άραγε να είχε κλαπεί ή πωληθεί;

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι, κοντά στον οποίο βρέθηκε το συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, αντιστοιχούν σε αυτά ενός άνδρα που ελέγχθηκε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Blic, "είναι πολύ πιθανό οι δύο άνδρες να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)