Η γενιά του Μπατακλάν: Το πρωτοσέλιδο της Liberation

Η γενιά του Μπατακλάν: Το πρωτοσέλιδο της Liberation
liberation.fr

Με τίτλο "Η γενιά του Μπατακλάν" και μια φωτογραφία νέων από την επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του Μπατακλάν κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα Libération.

Η εφημερίδα γράφει: "Πάνω σε αυτή η νέα γενιά που χτυπιέται, οι τρομοκράτες στοχεύουν αυτόν τον ηδονιστικό και αστικό τρόπο ζωής μιας γενιάς που ήδη έχει χαρακτηριστεί από το Charlie Hebdo".

Το άρθρο του Didier Peron στη Liberation έχει τίτλο "Génération Bataclan: la jeunesse qui trinque" και δίνει μία διαφορετική παράμετρο των επιθέσεων στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, τόσο του Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo όσο και της 13ης Νοεμβρίου.

"Η επιλογή των σημείων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι επί της ουσίας σήμαινε ότι, η ISIS είχε ως στόχο τον «ηδονιστικό" αστικό τρόπο ζωής μίας γενιάς η οποία έχει ήδη στιγματιστεί από το "Charlie". Οι επιθέσεις δεν έγιναν στα διάσημα τουριστικά «προπύργια» της γαλλικής πρωτεύουσας (Μπομπούρ, Ηλύσια Πεδία, Μουσείο Λούβρου) ή σε «θύλακες» (όπως το gay στέκι Μαρέ ή το 13ο διαμέρισμα της κινέζικης συνοικίας ), αλλά σε μια περιοχή αστική, προοδευτική, κοσμοπολίτικη.

Δημοφιλή