Λευκάδα: Η 70χρονη φοβήθηκε ότι θα αποκολληθεί κάποιος βράχος και γι' αυτό μπήκε στο σπίτι

Λευκάδα: Η 70χρονη παγιδεύτηκε στο σπίτι εξαιτίας του φόβου της
eurokinissi

Την στιγμή της τραγωδίας περιέγραψε ο σύζυγος της 70χρονης Σπυριδούλας Βούζα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα στη Λευκάδα από ένα μεγάλο βράχο, που αποκολλήθηκε την ώρα του ισχυρού σεισμού και την τραυμάτισε μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Συγκλονισμένος ο σύζυγός της Κωνσταντίνος μίλησε ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα τραγικά δευτερόλεπτα.

«Βρισκόμασταν μαζί με τη γυναίκα μου και τον 20χρονο εγγονό μου, στην είσοδο του σπιτιού. Η σύζυγός μου φοβήθηκε ότι ίσως κάποια πέτρα ή κάποιο λιθάρι αποκολληθεί από το βουνό και σκέφθηκε να μπει μέσα στο σπίτι. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η γυναίκα μου μπήκε μέσα στο σπίτι, απρόσμενα ακούσθηκε ένας δυνατός κρότος και ένας τεράστιος βράχος έριξε τον τοίχο, την πόρτα, τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα μου στο κεφάλι, άνοιξε μεγάλη τρύπα στον απέναντι τοίχο του σπιτιού και σταμάτησε την καταστροφική του πορεία σε κάποια δένδρα στην αυλή».

Στην οικογένεια Βούζα ο πόνος είναι βουβός. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν όλα όσα συνέβησαν στις 9.10 το πρωί. Από θαύμα σώθηκε ο 20χρονος νεαρός, ο οποίος συγκλονισμένος δεν

θέλησε να μας μιλήσει.

Οι κάτοικοι της νότιας Λευκάδας μετρούν τις πληγές τους. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ και το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία του έχει καθιζήσεις και κατολισθήσεις.

Κυβερνητικό κλιμάκιο φθάνει αυτήν την ώρα με σούπερ-πούμα στην Λευκάδα, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής είπε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συντονισμένη ετοιμότητα, ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ενώ σε λίγη ώρα θα στηθούν και σκηνές προκειμένου να στεγασθούν απόψε όσοι είναι αδύνατον να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους.

Δημοφιλή