«Είτε μέρα είναι είτε νύχτα, την κουτσουκέλα τους θα την κάνουνε»: Οι καλύτεροι προορισμοί για παράνομα ζευγάρια

«Είτε μέρα είναι είτε νύχτα, την κουτσουκέλα τους θα την κάνουνε»: Οι καλύτεροι προορισμοί για παράνομα ζευγάρια
The Affair

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και, ας είμαστε ειλικρινείς, προφανή: η απιστία είναι κακό πράγμα. Όχι για τους ηθικούς λόγους που νομίζετε -αν και παίζουν κι αυτοί το ρόλο τους- όσο για το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως μια παράνομη σχέση δεν έχει ποτέ αίσιο τέλος. Ποτέ, ουδέποτε, μη το σκέφτεστε, δεν υπάρχει περίπτωση. Μία ή άλλη, κάποια στιγμή η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, πάντα αποκαλύπτεται, και κάποιος (αν όχι κάποιοι) θα πληγωθούν ανεπανόρθωτα.

Και τώρα που βγάλαμε το κοινωνικό μήνυμα από τη μέση, πάμε στο θέμα που απασχολεί αναπόφευκτα κάθε παράνομο ζευγάρι σε κάποιο σημείο της παράνομης σχέσης τους: πώς θα φύγουμε για λίγες μέρες από την Αθήνα χωρίς να κινήσουμε υποψίες;

- Τα ζευγαράκια την ημέρα τραβάνε κατά τα πευκάκια και το βράδυ κατά την αμμουδιά.

- Ώστε έτσι λοιπόν τα ζευγαράκια. Είτε μέρα είναι είτε νύχτα είναι την κουτσουκέλα τους θα την κάνουνε.

Βασικές, πρακτικές οδηγίες για αρχάριους

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το Ashley Madison το 2013 (ναι, αυτό το Ashley Madison, μην κάνετε πως δεν το ξέρετε), η πλειονότητα των παράνομων ζευγαριών -περίπου το 40%- οργανώνουν μικρές εκδρομές διάρκειας 3-4 ημερών. Μόλις το 4% φεύγει για μια ολόκληρη εβδομάδα ή και περισσότερο, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του ταξιδιού, τόσο μεγαλύτερο φαίνεται πως είναι το ρίσκο να αποκαλυφθεί η εξωσυζυγική σχέση.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως περισσότεροι από τους μισούς άπιστους πληρώνουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με έξοδα της εταιρείας, συνδυάζοντας την παράνομη ερωτική τους απόδραση με κάποιο εταιρικό ταξίδι. Λογικό.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δει αρκετές ταινίες του Hollywood με κεντρικό θέμα μια παράνομη σχέση, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια αν θέλετε η κρυφή σας σχέση να μείνει ακριβώς αυτό: κρυφή. Ειδικά στην περίπτωση μιας εκδρομής, οι κανόνες αυτοί γίνονται ακόμα πιο απαράβατοι.

  1. Πληρώνετε τα πάντα με μετρητά ή, εναλλακτικά, βγάζετε μια νέα πιστωτική κάρτα δίνοντας τη διεύθυνση της δουλειάς σας και τη χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για αυτόν το λόγο.
  2. Οργανώνεστε στο θέμα «κινητό τηλέφωνο». Είτε αγοράζετε ένα καρτοτηλέφωνο για να καλύψετε τα ίχνη σας, είτε χρησιμοποιείτε με προσεκτικό και στρατηγικό τρόπο αυτό που έχετε ήδη, αποθηκεύοντας τον αριθμό του «άλλου» με ένα όνομα που δεν θα τραβήξει την προσοχή και επικοινωνώντας μαζί του με κωδικοποιημένα μηνύματα. Το μέρος που θα διαλέξετε για την παράνομη απόδρασή σας θα πρέπει να έχει καλό σήμα για το κινητό, ώστε να κρατάτε επαφή με τον «επίσημο» σύντροφό σας και να μην κινήσετε υποψίες με δικαιολογίες τύπου «δεν είχε σήμα», «δεν έπιανε το κινητό, δεν ξέρω γιατί, αυτά τα μαραφέτια είναι του Σατανά», «τι; δεν σε ακούω, τούνελ, τούνελ!». Επίσης, δεν δίνετε ποτέ στον επίσημο σύντροφό σας το τηλέφωνο του ξενοδοχείου στο οποίο πρόκειται να μείνετε. Ποτέ και για κανένα λόγο.

Μια ακόμα, αρκετά σημαντική, λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε κατά την οργάνωση ενός ταξιδιού με τον παράνομο εραστή, είναι η απόσταση. Φυσικά και μπορείτε να πάτε όπου θέλετε και όπου βολεύει από άποψη προσεγμένης κάλυψης, καλό θα είναι όμως ο προορισμός που θα επιλέξετε να μην ξεπερνά τις 4 ώρες ταξιδιού και, αν μιλάμε για χειμερινή περίοδο, ο προορισμός αυτός να μην είναι νησί. Το τελευταίο που χρειάζεστε σε μια κρυφή απόδραση με τον παράνομο εραστή σας είναι να πρέπει να επιστρέψετε άμεσα στο σπίτι λόγω κάποιου έκτακτου περιστατικού και να μην μπορείτε να εξηγήσετε με λογικό τρόπο το γεγονός πως θα σας πάρει 12 ώρες να γυρίσετε από το Ναύπλιο -όπου είχατε πει πως θα πηγαίνατε. Ή να φάτε απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας και να εγκλωβιστείτε στις Σπέτσες όταν όλοι ξέρουν πως βρίσκεστε «στα Τρίκαλα Κορινθίας». Ή, εν τέλει, απλά πείτε που πραγματικά πηγαίνετε για να είστε καλυμμένοι. Απλά μην πείτε με ποιον.

Αφού λοιπόν καλύψαμε, έστω και συνοπτικά, τον ΟΑΑΓΠΕ (Οδηγός Αρχάριων Άπιστων Για Μυστικές Αποδράσεις), ας δούμε μερικούς από τους καλύτερους εγχώριους προορισμούς που μπορείτε να επιλέξετε για ένα τριήμερο απολαυστικής απιστίας, σύμφωνα με όσα είπαμε παραπάνω και όχι μόνο.

- Κατάστημα. Κεντράκι. Ε, μαριδίτσες, καλαμαράκια, ρομάντζες, το κυματάκι κι έρχονται τα κακόμοιρα τα άστεγα.

- Άστεγα; Ποια άστεγα;

- Τα ζευγαράκια κύριε πρόεδρε. Έλλειψη στέγης. Εκεί κάνουν τα μπανάκια τους, ξαπλώνουν στα βοτσαλάκια τους και ούτω καθεξής.

  • Κυπαρίσσι, Λακωνία

Έχει θάλασσα, έχει πράσινο, έχει βουνό, είναι όσο γραφικό χρειάζεται ώστε να προσφέρει τον απαραίτητο ρομαντισμό, έχει πολλά όμορφα γειτονικά λιμανάκια για να επισκεφθείτε, από ταβέρνες και ταβερνάκια άλλο τίποτα, ενώ αν νιώθετε τολμηροί και θέλετε να το ρισκάρετε, η κοσμοπολίτικη Μονεμβασιά απέχει μόλις μιάμιση ώρα.

Επίπεδο κινδύνου: Χαμηλό, καθώς δεν είναι τουριστική περιοχή και οι περισσότεροι απλά το προσπερνούν στο δρόμο προς τη Μονεμβασιά ή το Γύθειο.

  • Τολό, Ναύπλιο

Ξεχάστε το Ναύπλιο, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα πέσετε πάνω σε αδέρφια, ξαδέρφια, συνάδελφους και λίγο-πολύ τη μισή Αθήνα και επιλέξετε το όμορφο, μικρό ψαροχώρι που ακούει στο όνομα Τολό. Θα βρείτε σχεδόν το ίδιο ειδυλλιακό σκηνικό χωρίς να παίζετε το κεφάλι σας κορώνα-γράμματα. Επίσης, αν θέλετε να κάνετε και κάτι άλλο πέρα από το να «απιστείτε» τρεις μέρες σερί, γύρω από το Τολό υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι. Ήταν η λεπτομέρεια που είχατε ανάγκη για να πειστείτε ε; Είμαστε σίγουροι.

Επίπεδο κινδύνου: Χαμηλό. Να ευχαριστείτε το Ναύπλιο για αυτό.

  • Μύτικας, Αιτωλοακαρνανία

Ένα τόσο δα παραθαλάσσιο χωριό με ελάχιστους κατοίκους, με ένα γλυκό, όμορφο λιμανάκι με την ταβερνούλα του, το Ιόνιο πιάτο με τα πράσινα νερά του και γενικά ησυχία, τάξη, ασφάλεια. Δεν έχει πολλά πράγματα για να κάνετε πέρα από το να χαζεύετε τα τρεχαντήρια, να τρώτε και να, εχμ, περνάτε όμορφες στιγμές στο ξενοδοχείο, αλλά μήπως θέλει και τίποτε άλλο ο κατατρεγμένος άπιστος εραστής; Δε θέλει.

Επίπεδο κινδύνου: Ο Μύτικας έχει 858 κατοίκους. Το πολύ να δείτε τους 8 από αυτούς.

  • Λιμένι, Μάνη

Η αλήθεια είναι πως το Λιμένι έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει μια άκρως δημοφιλής τοποθεσία για ζευγάρια αλλά και οικογένειες. Αν όμως θέλετε να προσθέσετε κομψότητα και πολυτέλεια στην ερωτική σας απόδραση, το Λιμένι είναι από τις κοσμοπολίτικες περιοχές όπου κινδυνεύετε λιγότερο να αποκαλυφτείτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα λουξ δίκλινο σε ένα από τα κάστρο-ξενοδοχεία του χωριού (μην λυπηθείτε τα έξοδα, αξίζει) και να βγαίνετε μόνο για φαγητό, άντε και καμιά βόλτα μέχρι την Αρεόπολη πιο πάνω.

Επίπεδο κινδύνου: Αν δεν πάτε σε high season, είστε εντάξει.

  • Λεωνίδιο, Νότια Κυνουρία

Ό,τι πρέπει για χειμερινή εκδρομή μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Θα κλείσετε ένα ωραίο πέτρινο σπίτι, μπορεί να βρείτε και μονοκατοικία αν είστε τυχεροί, θα απλώσετε μια μεγάλη φλοκάτη μπροστά στο τζάκι και θα πίνετε όλη μέρα κρασί με θέα είτε το βουνό είτε τον Αργολικό Κόλπο. Ούτε σε άρλεκιν.

Επίπεδο κινδύνου: Μέτριο, καθώς όλο και κάποιος οικογενειάρχης φίλος σας μπορεί να έχει φορτώσει γυναίκα και παιδιά στο τζιπ και να τους έχει φέρει εκεί για το τριήμερο.

  • Γαλαξίδι, Φωκίδα

Επιστροφή στην παράδοση και τη γραφικότητα και αυτή την αρχοντιά του παρελθόντος που πάντα αποζητά ένα παράνομο ζευγάρι στους εκδρομικούς προορισμούς του γιατί, αν είναι να απιστήσεις, ας το κάνεις τουλάχιστον με στυλ. Θα κάνετε τις βόλτες σας δίπλα στα θάλασσα, θα φάτε και το φρέσκο ψαράκι σας, γενικά θα τα περάσετε φίνα. Αν πάτε, δε, τις Απόκριες όπου το έθιμο της περιοχής είναι τα Αλευρομουτζουρώματα, θα έχετε και την τέλεια κάλυψη -κυριολεκτικά.

Επίπεδο κινδύνου: Μέτριο, γιατί υπάρχει περίπτωση να πέσετε πάνω σε κάποιον γνωστό που είχε πάει Αράχοβα για σκι αλλά στην πορεία λιγουρεύτηκε πεσκανδρίτσα.

  • Λιβαδειά, Βοιωτία

Είναι γραφική, είναι όμορφη, έχει ποτάμια, έχει γεφύρια, έχει πλούσια φύση για αυτό το βουκολικό chic που αποζητάτε και, κυρίως, φανταστικά κοψίδια. Θα κάνετε ό,τι κάνετε στο δωμάτιο και μετά θα πηγαίνετε στην κοντινή ταβέρνα να αναπληρώσετε την ενέργεια που χάσατε σε σπαλομπριζόλες, κοκορέτσια και σπληνάντερα. Είπαμε, το concept εδώ είναι «βουκολικό».

Επίπεδο κινδύνου: Χαμηλό. Αρκεί να μην πάτε Χριστούγεννα και Πάσχα, θα είναι σαν να παρακαλάτε να σας πιάσουν.

  • Σαλαμίνα, Σαρωνικός

Δεν γινόταν να μη βάλουμε νησί στη λίστα. Το πρόβλημα είναι πως όλα τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα είναι διάσημοι τουριστικοί προορισμοί όλο το χρόνο, από την Αίγινα και το Αγκίστρι μέχρι τη Κύθνο, τις Σπέτσες και την Ύδρα. Οπότε; Οπότε, φίλοι μου, Σαλαμίνα. Και μόνο στο άκουσμα της λέξης η αυτόματη αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι μια αμυδρή, ή όχι και τόσο αμυδρή, έκφραση αηδίας (συγγνώμη αγαπητοί Σαλαμινιώτες, δεν είναι προσωπικό το θέμα), οπότε δύσκολα θα πετύχετε γνωστό. Αφήστε που για τρεις μέρες μια χαρά ειδυλλιακός προορισμός είναι η Σαλαμίνα, με τα λιμανάκια της και τις παραλίες της. Παράνομη σχέση θέλατε, μην έχετε και παράπονο.

Επίπεδο κινδύνου: Λολ.