ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2015 13:07 EET | Updated 18/11/2015 13:14 EET

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε φωτογραφία με τη βόμβα που φέρεται ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά

twitter RT

To αγγλόφωνο περιοδικό Dabiq, που εκδίδει στο διαδίκτυο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε σήμερα Τετάρτη μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος όπως υποστηρίζεται, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, τον περασμένο μήνα.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή «τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν».

bomb russian airplane

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Όπως αναφέρει το Ισλαμικό Κράτος, οι άνθρωποι που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό κατάφεραν να εκμεταλλευθούν ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σάρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την οργάνωση αρχικά σκόπευαν να καταρρίψουν κάποιο αεροσκάφος που άνηκε σε χώρα που συμμετέχει στη συμμαχία των ΗΠΑ που βομβαρδίζει στόχους σε Συρία και Ιράκ, αλλά άλλαξε τα σχέδια της όταν η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Επίσης το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως υποστήριξε τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν».