ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2015 04:20 EET | Updated 18/11/2015 17:13 EET

Φίλος των φερόμενων τρομοκρατών αποκαλύπτει το παρελθόν τους

Pacific Press via Getty Images
LE PETIT CAMBODGE, PARIS, ÎLE-DE-FRANCE, FRANCE - 2015/11/17: A painted peace sign with the Eiffel Tower in it has been placed at the memorial outside the restaurant Le Petit Cambodge for the people killed here during the Paris attacks. Parisians and tourists continue to visit the memorials for the people killed in the terrorists attacks in Paris, to lay down flowers and candles and to pay their respect. Over 130 people have been by terrorist from the Islamic State. (Photo by Michael Debets/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Παρίσι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αρχές διεξάγουν έρευνες στην περιοχή του Σεν Ντενί σε αναζήτηση του Βέλγου τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων. Την ίδια στιγμή, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν και τον 27χρονο Βέλγο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος επίσης συνδέεται επίσης με τις επιθέσεις.

Ο Independent συνομίλησε με τον Αμπντέλ Μπεν Αλάλ, παιδικό φίλο των δύο υπόπτων, ο οποίος διαμένει στην συνοικία Μολενμπέκ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον Μπεν Αλάλ, ο ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είχε δείξει προηγουμένως βίαιη συμπεριφορά.

«Ήταν κάποιος που διάβαζε πολύ και είχε καλή μόρφωση. Πηγαίναμε μαζί σχολείο και παίζαμε ποδόσφαιρο», είπε.

Όσον αφορά τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον άνδρα που είδαμε σε βίντεο να σέρνει νεκρούς από το αυτοκίνητο του στην Συρία, δεν ήταν παρά ένα ακόμα «καλό παιδί».

«Τον γνώρισα όταν ήμουν 20. Αγαπούσε τις μηχανές και συνηθίζαμε να κάνουμε μαζί βόλτες. Είχε το δικό του κατάστημα και δεν ήθελε τίποτα. Δεν ήταν ότι ήθελε χρήματα ή ότι έκανε εγκλήματα, είχε την επιχείρησή του», είπε ο Μπεν Αλάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από ένα μήνα συνομίλησε με τον Αμπντεσλάμ, ο οποίος δεν φάνηκε να σχεδιάζει να προβεί σε μια τόσο βίαιη πράξη, αν και πάντοτε έδειχνε να τον ενδιαφέρει η κατάσταση στην Συρία και την Παλαιστίνη. Όταν είδε φωτογραφία ότι καταζητείται, ο ίδιος και η παρέα του έμειναν έκπληκτοι.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όταν εργαζόταν εθελοντικά για μια φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους, κάποιος από τους συγγενείς του προσεγγίστηκε από κάποιον που προσπάθησε να τον πείσει να πολεμήσει στην Συρία.

«Δεν επηρεάστηκε καθόλου από αυτούς. Σταμάτησε να είναι εθελοντής. Δεν ανήκουμε σε αυτούς τους ηλίθιους που κυνηγούν νέους και απομονωμένους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το κατακάθι της κοινωνίας, είναι ηλίθιοι», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Sponsored Post