Κι όμως, η Πέμπτη είναι το νέο Σάββατο

Κι όμως, η Πέμπτη είναι το νέο Σάββατο
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Με τα μαγαζιά να είναι γεμάτα κάθε Παρασκευή και Σάββατο, δεν είναι περίεργο που η Πέμπτη έχει καθιερωθεί ως το «νέο Σάββατο». Μπορεί να είναι μέσα στην εβδομάδα και την Παρασκευή να πρέπει να ξυπνήσετε για να πάτε στην δουλειά, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην το τολμήσετε.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κάνουμε εμείς την δοκιμή και να βγούμε έξω μία Πέμπτη μετά την δουλειά. Τι μάθαμε;

Μπορεί την Πέμπτη να νιώθετε κουρασμένοι, άλλωστε έχετε ήδη δουλέψει τέσσερις μέρες, αλλά η Παρασκευή είναι τόσο κοντά που είναι δύσκολο να συγκρατήσει κανείς τον ενθουσιασμό του. Με λίγα λόγια, έχουμε όρεξη για να βγούμε και να περάσουμε καλά. Επίσης, και μόνο η σκέψη ότι μετά την δουλειά έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε πέρα από το να πάμε σπίτι μας και να μαγειρέψουμε ή να απλώσουμε τα ρούχα μας φτιάχνει την διάθεση και κάνει την ημέρα να περάσει πιο γρήγορα. Ακόμα κι αν ξενυχτήσετε την Πέμπτη, που δεν είναι και απαραίτητο, και δυσκολευτείτε να ξυπνήσετε για να πάτε την Παρασκευή στην δουλειά, μία μέρα είναι και θα περάσει. Έχουμε και την Παρασκευή για να ξεκουραστούμε.

Η Πέμπτη είναι μία περίεργη μέρα, βρίσκεται τόσο κοντά στο σαββατοκύριακο, αλλά είναι και εργάσιμη. Τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν φαίνεται να πτοείται από αυτό και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που την επιλέγουν για να βγουν έξω και την προτιμούν σε σχέση με το Σάββατο.

Φυσικά, τι είναι μία έξοδος χωρίς φαγητό και ποτό; Αφού θα βγούμε, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και απλό. Μία κρύα μπίρα είναι αρκετή για να χαλαρώσουμε μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Η Πέμπτη, όπως και κάθε μέρα στα TGI Fridays™, είναι ξεχωριστή και προσφέρει κρύες απολαυστικές μπίρες, ελληνικές αλλά και διεθνείς, με μόνο 3 ευρώ, όπως McFarland, Krusovice Imperial, Affligem Blonde και Erdinger Weiss Dunkel και Jack Daniels® Chili Dog, με €5,90! Κι αν νομίζετε ότι πρόκειται για ένα ακόμα hot dog, τότε είστε γελασμένοι. Αυτό το hot dog, έχει το δικό του Fridays twist. Βιεννέζικη μπαγκέτα με ψητό λουκάνικο Φρανκφούρτης, λιωμένο τυρί Colby και κιμά σιγομαγειρεμένο με κρεμμύδι, μπούκοβο, jalapeños, ketchup και JackDaniel’s® sauce. Γαρνίρεται με πιπεριές jalapeños , ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μουστάρδα. Γευστικό, ζουμερό και πικάντικο, δηλαδή το τέλειο συνοδευτικό για τους λάτρεις της μπίρας.

Όλα αυτά με swing διάθεση για όλο τον Νοέμβριο, με τους Athens Swing Cats στα χορευτικά βήματα και τους Les Enfants de Pigalle στις μουσικές επιλογές, σε επιλεγμένες μέρες και καταστήματα.

Συγκεκριμένα:

στις 15/11, με τους Les Enfants de Pigalle live @FRIDAYS KIFISIA

στις 19/11, με τους Athens Swing Cats @FRIDAYS GLYFADA

στις 22/11, με τους Les Enfants de Pigalle live @FRIDAYS KIFISIA

στις 26/11, με τους Athens Swing Cats @FRIDAYS KIFISIA

στις 3/12, με τους Athens Swing Cats @FRIDAYS KIFISIA

Jack Daniel’s® Chili Dog

Μετά από μία τέτοια έξοδο, νιώθεις χορτασμένος και σωματικά και ψυχικά. Μπορεί να γυρίσαμε σπίτι, λίγο κουρασμένοι, αλλά ξέραμε ότι αύριο ξημερώνει Παρασκευή, που σηματοδοτεί το τέλος της εβδομάδας. Και το κυριότερο; Ονειρευόμασταν αυτή την κρύα μπίρα και το hot dog που φάγαμε. Μήπως να πάμε και την Παρασκευή; Άλλωστε, στα TGI Fridays™, υπάρχει απάντηση για κάθε βράδυ της εβδομάδας, γιατί... Good times don’t need a Weekend!

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson