Μπγιάλας: Να βάλουμε φόρο σε ουίσκι, τζιν, βότκα και τσιγάρα αντί για το κρασί

Μπγιάλας: Να βάλουμε φόρο σε ουίσκι, τζιν, βότκα και τσιγάρα αντί για το κρασί
Glenfiddich 12 years old.One whiskey (or 2) a day keeps the doctor away. ;o)
Glenfiddich 12 years old.One whiskey (or 2) a day keeps the doctor away. ;o)
smiling_da_vinci/Flickr

Να επιβληθεί φόρος σε ουίσκι, τζιν και βότκα αντί για το κρασί, πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας, μιλώντας στο Mega.

«Το ουίσκι φορολογείται ήδη ως ειδικός φόρος κατανάλωσης, άρα δε νομίζω ότι είναι κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να μπουν 20-30 λεπτά σε κάθε φιάλη. Ένα εισαγόμενο προϊόν είναι», είπε ο κ. Μπγιάλας.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε «όλα τα οινοπνευματώδη υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλ», ενώ πρότεινε επίσης, «αν πιέζει τόσο πολύ η κατάσταση» και «δεν μπορούν να συμπληρωθούν τα ποσά... να μπει και ένα ποσό στα τσιγάρα».

Παρά τη διαφωνία του, ο κ. Μπγιάλας δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη, ακόμη κι αν δεν τροποποιηθεί.

Στο μεταξύ, τη διαφωνία του με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οινοπαραγωγός, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι για τις χώρες τις μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το κρασί «είναι πολιτισμικό προϊόν, δεν είναι αλκοολούχο ποτό».

«Είναι τόσο παράλογο να φορολογείς ένα γεωργικό προϊόν, το οποίο μέσα στην κρίση έχει αύξηση» , είπε, μιλώντας για «εύκολη λύση».

«Ας αφήσουμε τα χαζά, να πιάσουμε την παρανομία. Αυτό χρειαζόμαστε στη χώρα, δεν χρειαζόμαστε να τσακίζουμε τους νόμιμους», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Βάλτε τα στο ουίσκι και στη μπύρα που δεν είναι προϊόντα ελληνικά».

Δημοφιλή