ΔΙΕΘΝΕΣ
19/11/2015 06:06 EET | Updated 19/11/2015 07:49 EET

Αθώους πολίτες ενδέχεται να έχουν στοχοποιήσει οι Anonymous στην επιχείρηση Operation Paris

Mattia Notari/Flickr
Come divertisi con una maschera

Φόβοι εγείρονται ότι ο διαδικτυακός «πόλεμος» των Anonymous στο Ισλαμικό Κράτος έχει οδηγήσει στον διασυρμό αθώων πολιτών. Σύμφωνα με τον Independent, προφίλ ατόμων που δεν σχετίζονται με την εξτρεμιστική οργάνωση στο Twitter έκλεισαν από τους χακτιβιστές, ενώ τα ονόματά τους δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Τουλάχιστον τα στοιχεία ενός χρήστη του διαδικτύου συνδέθηκαν με την ισλαμιστική οργάνωση, όμως αργότερα ο χάκερ που προέβη στην διαδικτυακή επίθεση παραδέχτηκε το λάθος του. Σύμφωνα με την οργάνωση, τουλάχιστον 5.500 προφίλ στο Twitter έχουν μπλοκαριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν η χακτιβιστική οργάνωση είχε κάνει λάθη στην ταυτοποίηση μελών της Ku Klux Klan. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, είχε διαρρεύσει λίστα με μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης, όμως πολλά από τα στοιχεία δεν ήταν σωστά. Επίσης, μετά την υπόθεση Michael Brown, οι Anonymous είχαν δώσει τα στοιχεία αστυνομικού που δεν σχετιζόταν με την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο του Αφροαμερικανού.

Εκπρόσωπος του Operation Paris, όπως ονομάζεται η διαδικτυακή επιχείρηση εναντίον του ISIS, δήλωσε ότι οι χακτιβιστές τηρούν συγκεκριμένες διαδικασίες ταυτοποίησης και δεν δημοσιεύουν στοιχεία πριν προχωρήσουν σε κάποια επίθεση.