Για τρίτη ημέρα εξετάζονται οι ύποπτοι για τζιχάντ που εντοπίστηκαν στην Κω: Οι υποψίες για την ταυτότητά τους

Για τρίτη ημέρα εξετάζονται οι ύποπτοι για τζιχάντ που εντοπίστηκαν στην Κω: Οι υποψίες για την ταυτότητά τους
Eurokinissi

Υπό κράτηση παρέμειναν χθες (Τετάρτη) για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι δύο Σύριοι που εξετάζονται από τις ελληνικές Αρχές για σχέσεις με τον ISIS.

Πρόκειται για δύο άτομα που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Κω και μεταφέρθηκαν εκτάκτως στον Πειραιά λόγω της σοβαρότητας που δείχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την υπόθεση που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος».

Οι δύο ύποπτοι βρίσκονται σε καθεστώς «φιλοξενίας» από το Λιμενικό που κάνει υπερπροσπάθειες προκειμένου να ερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα πριν τους αφήσει ελεύθερους.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία σύνδεσής τους με τον ISIS και ερευνούν πλέον το σενάριο εμπλοκής τους σε άλλη παραστρατιωτική οργάνωση που δρα κατά του Άσαντ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε φωτογραφικό υλικό με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έχει ομολογήσει ότι θεωρεί τον εαυτό του ορκισμένο εχθρό του Άσαντ.

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι μεταξύ άλλων εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο συσχέτισής τους με κυκλώματα διακίνησης πλαστών διαβατηρίων, χωρίς όμως ακόμα να έχουν βρεθεί αξιοποιήσιμα στοιχεία. Σε περίπτωση που σήμερα οι ελληνικές Αρχές δεν βρουν στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους οι δύο Σύριοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Κω τους εντόπισαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταγραφής τους. Στην Ελλάδα έφτασαν μαζί με πρόσφυγες που πέρασαν από τα τουρκικά παράλια, ενώ είχαν νοικιάσει στο νησί δωμάτιο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Κω. Από την πρώτη στιγμή έγινε έλεγχος για το κατά πόσο τα ονόματά τους βρίσκονται στις λίστες των αναζητουμένων μελών του ISIS, χωρίς να υπάρξει ταυτοποίησή τους. Ο εντοπισμός τους, πάντως, είναι ενδεικτικός της επιφυλακής στην οποία βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλισε στο Παρίσι. Οι εντολές που έχουν δοθεί στα νησιά του Αιγαίου είναι να γίνονται προληπτικοί εντατικοί έλεγχοι σε οποιονδήποτε θεωρείται ύποπτος.

Δημοφιλή